A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen! Azok verik a nyálukat a kilakoltatások ellen, akiknek a tisztességtelen banki spekulációkat köszönhetjük

Ugyanis Gyúrcsányék bűne a devizahitelek tisztességtelen gyakorlata!
A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul állítsa le a kilakoltatásokat, mivel azok szerintük a károsultaknak nem jelentenek megoldást, csupán büntetést. 
  
Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke, EP-képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kilakoltatások száma évről évre növekszik, tavaly már naponta átlagosan tíz család került az utcára, ami a 2012-es adat háromszorosa. 

A politikus szerint ez a folyamat megerősíti, hogy a kormány minden területen csak a jobb módúakat támogatja, míg a legrászorultabbaknak semmilyen segítséget nem nyújt.

Kiemelte, a kilakoltatás azokat sújtja, akik saját erejükből nem tudnak változtatni helyzetükön, miközben döntő többségükben nem az adósok voltak a probléma kiváltó okai, hanem például a forint jelentős gyengülése. 

A DK a helyzet megoldására nyolcpontos csomagot dolgozott ki, amelynek első eleme a kilakoltatások azonnali leállítása, továbbá tartalmazza a lakhatási jog alapjoggá emelését, a jegybank forintgyengülésen szerzett nyereségének devizahitelesek megsegítésére fordítását, valamint nyugati mintájú bérlakásépítést, a fiatalok lakáshoz jutásának támogatását és a hajléktalanság csökkentését - fejtette ki Niedermüller Péter.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések