Hirdessen itt

Érdekes dolgok szivárogtak ki a Fidesz velencei frakcióüléséről

Egy résztvevő elmondása szerint a miniszterelnök körülbelül 50 százalék esélyt lát a Fidesz kizárására a Néppártból – írta az atv.hu.
Orbán Viktor Velencén, a Fidesz-frakció kihelyezett zárt ülésén az egyik résztvevő elmondása szerint körülbelül ugyanakkora esélyt adott arra, hogy a Sargentini-jelentés és a 7-es cikkelyes eljárás elindítása miatt kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, mint amennyit annak, hogy ezt megússzák. Mindent megtesznek azonban, hogy a néppárti pártcsaládban maradjanak, “Orbán Viktor határozottan ezt érzékeltette a képviselőkkel” – írta a portál forrására hivatkozva.

Magáról a kétharmados strasbourgi szavazásról és a több mint 110 néppárti igen voksról a portál forrása szerint a fideszes és KDNP-s képviselők előtt egyérteművé tette, hogy Merkel kancellár büntetni akarta a kormányt.

Az értesülés szerint az ülésen azt számolgatták és kalkulálták, hogy milyen eredmény születhet a különböző szcenáriók megvalósulásával jövő májusban az EP-választáson. Ezek szerint a miniszterelnök is azzal kalkulál, hogy a mostani 12 fideszes 4 határon túli képviselőnél több mandátumot szerez majd a Fidesz-lista.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések