A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emberkereskedők rabolták el a túrázót?

Keserűség, álmatlan éjszakák, és egy csaló, aki a bajban is a hasznot leste. Az Ausztriában eltűnt Rita családja mégsem adja fel a reményt.
Napra pontosan kedden volt az ötödik évfordulója annak, hogy az ausztriai Heiligenblutban túrára induló Bán-Gagyi Ritának nyoma veszett. A 40 éves nő egy ottani hotelben dolgozott, Rita azóta nem ad életjelet magáról. Ritát az osztrák rendőrség, alpinisták és helyi önkéntesek is keresték – mindhiába.

Kétségbeesett családja több magánnyomozót is felbérelt. 2014-ben egy egykori börtön­őr elhitette Rita hozzátartozóival, hogy magánnyomozó, holott semmiféle képesítése és engedélye nem volt. A családot négy éven át hitegette a kitalált történetekkel, Rita anyja és testvére összesen 31 millió forintot fizetett ki az álmagánnyomozónak. A család egy idő után azonban gyanakodni kezdett és hamarosan kiderült a felháborító csalás. A többszörösen elítélt férfit harminc napra letartóztatták, több büntetőeljárás is van ellene folyamatban. A család a Borstól értesült arról, hogy a férfi ellen a napokban vádat emeltek.

A szomorú fejlemények ellenére még mindig bíznak abban, hogy szerettük előkerül. – Remélem, hogy akár ennek az újságcikknek a hatására eljut a testvéremhez a hír, hogy keressük, szeretjük és hazavárjuk – üzente a Borson keresztül Bán-Gagyi Boglárka, Rita testvére.

– Sajnos nagyon sok pénzt, jelen esetben több tízmillió forintot tudnak kicsalni egy embertől, ha ígéretet tesznek arra, hogy a vágyát teljesítik. A csalók a hiszékenység vámszedői – vélekedett dr. Ragány Zoltán ügyvéd, a család jogi képviselője.

Egy ideig Sándor István, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának főnyomozója is nyomozott Rita után. Hozzájutott a nő telefonjainak bizonyos adataihoz, kiderült, hogy a készüléket az eltűnés estéjén kikapcsolták, majd másnap délelőtt öt percre újra bekapcsolták. – Ez nem arra utal, hogy a telefon gazdája balesetet szenvedett – mondta a volt főnyomozó a Zoom.hu-nak. Szerinte Rita emberkereskedők kezére kerülhetett, olyan románok fogságába, akik Olaszországba vihették.

– Az emberrablásra nézve nem rendelkezünk adattal, így azt nem kívánom kommentálni – reagált a Borsnak dr. Ragány Zoltán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések