A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Babis: “Orbán Viktor volt az első, aki megállította az illegális migrációt”

A cseh miniszterelnök szerint Orbán Viktor és Emmanuel Macron, azaz a bevándorlásellenesek és a bevándorláspártiak küzdelméről fog szólni a jövő májusi európai parlamenti választás
Andrej Babis a Lidové Noviny című prágai napilapnak adott interjújában azon meggyőződésének adott hangot, hogy az EP-választások központi témája a migráció lesz, ő pedig személyesen kívánja vezetni az általa irányított ANO mozgalom kampányát Csehországban.

Az Európai Unió – fejtette ki a cseh kormányfő a beszélgetésben – ebben a kérdésben megosztott. A vezetők egyik fele, akik élén Orbán Viktor magyar miniszterelnök áll, a jelenlegi bevándorlási hullám megállítását tartja szükségesnek, míg az Emmanuel Macron francia államfő által vezetett másik tábor meg van győződve a migránsok befogadásának és a tagországok közti elosztásának helyességéről.

Andrej Babis szerint a visegrádi országok a migráció kérdésében egységes álláspontot képviselnek. Az interjúban Babis rámutatott:

Orbán Viktor volt az első, aki megállította az illegális migrációt. Speciális intézkedéseket foganatosított, kerítést épített, és a dublini egyezség szerint járt el.”
Szerinte most Orbán Viktor és Emmanuel Macron is Európát járják, és megpróbálják megnyerni maguknak az egyes országok vezetőit.
A cseh miniszterelnök kifejtette, hogy a francia elnök szeretné a maga számára megnyerni az európai liberális baloldali kormányokat, például Dániából vagy Spanyolországból. A másik oldalon Orbán Viktor igyekszik megszerezni a néppárti és a jobboldali vezetők támogatását, mint például Matteo Salvini olasz belügyminiszterét vagy Sebastian Kurz osztrák kancellárét.
Babis megjegyezte, hogy az európai vezetők véleménye változik a migrációról. Példaként felhozta, hogy a visegrádiak korábban azt gondolták, hogy Macron lesz az, aki megérti álláspontjukat a migrációs kérdésben.
De ez nem történt meg. Most úgy tűnik, hogy Merkel német kancellár a legaktívabb ebben a kérdésben”
– mondta a cseh kormányfő, aki szerdán Berlinbe látogat, és tárgyalni fog a német kancellárral.
Merkel kancellárral elsősorban a gazdasági együttműködésről fogok tárgyalni, de szeretném megosztani vele véleményemet a illegális migrációról és ismertetni elképzeléseimet a probléma összeurópai megoldásáról, amelyről már korábban beszéltem az olasz, a máltai és a magyar kormányfővel”
– mutatott rá Andrej Babis.

(Forrás: Bertha László, 888.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések