A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Agyhalál – Fekete-Győr András legkínosabb nyilatkozatai

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke rendszeresen kellemetlen helyzetbe hozza magát interjúk alkalmával. Három feledhetetlen tévedését szedtük össze.
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke rendszeresen kellemetlen helyzetbe hozza magát interjúk alkalmával. Három feledhetetlen tévedését szedtük össze.

1. Helyismeretből 1-es

Az Azonnali 2017. júniusi videóinterjújában a Momentum elnöke Józsefvárosban tartott lakossági fórumot, de nem igazán volt tisztában magával a kerülettel.

Arra a kérdésre, hogy melyik VIII. kerületi terekre tenne ingyenes wifi-elérhetőséget, Fegyőr kérdéssel válaszolt, ám újra megkapta a kérdést. A pártelnök egyedül a Rákóczi teret említette, majd beállt a kínos csend. „Nem sorolnék tereket” – mondta. Arra a kérdésre, hogy melyik helyeket mutatná meg egy turistának a VIII. kerületben, a Liliom utcát és környékét említette, azonban az a IX. kerülethez tartozik. Ezt a Momentum elnöke tagadta, továbbra is kitartott igaza mellett. Az Azonnali csak azért is hallani akart egy józsefvárosi helyszínt Fegyőr szájából, ám minden próbálkozásuk hasztalan volt. A pártelnök még megemlítette a VII. kerületi Bujdosó Kertet.

2. A napatomerőmű

2017 októberében a Magyar Nemzet készített videóinterjút a háromszázalékos párt vezetőjével. A szórakoztató jelleg innen sem hiányzott. A napilap rákérdezett a Momentum programjának „legizgalmasabb” pontjára, a „kisméretű atomerőművek” ígéretére. Az értelmezhetetlen kifejezés feloldása azonban nehezen ment. A parádés párbeszédet szó szerint idézzük:

Kisméretű atomerőmű például egy napelem-kollekció egy ház tetején. […]

A napelem az atomerőmű?

Hívják annak is.

A napelemet atomerőműnek?

Egy napelemparkot vagy egy napelem-kollekciót azt igen, szokták annak hívni.

3. Az ALDE és a liberálisok

Fekete-Győr legutóbb az ATV Egyenes beszéd kontra című műsorának keddi adásában lőtt bakot. Rónai Egon Ungár Pétert idézte, aki szerint az LMP azért nem fog együttműködni a Momentummal, mert utóbbi párt a liberálisok európai parlamenti frakciójához fog csatlakozni. (Az LMP pedig a zöldek frakciójának része.)

Fegyőr ezután számot adott hiányos politikai műveltségéről:

Én nem tudom, melyik a liberális párt, én csak azt tudom, hogy két lehetőség is szerintem nyitva áll: az egyik az Emmanuel Macron francia elnök és a spanyol Ciudadanos […] által alkotott új formáció, amiben a Momentum is részt vesz, a másik az ALDE nevezetű európai parlamenti formáció, de én annak örülnék a legjobban, ha ebből a kettőből egy lenne, és az egy bivalyerős pólus lenne.

„Ez utóbbit hívják liberálisoknak, azt ugye tudja?” – kérdezte Rónai, majd Fegyőr – immár az új ismeretekkel tisztában – azt mondta, most már tudja.

A Momentum pártelnökének azért sem lehet könnyen szemet hunyni eme tévedése felett, mivel nemrég személyesen is találkozott Guy Verhofstadttal, az ALDE frakcióvezetőjével, ráadásul Budapesten. Fekete-Győr András tehát azzal a párttal sincs tisztában, amelynek frakcióját megcélozzák a 2019-es EP-választáson.

(Forrás: demokrata.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések