A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tengeri és a szárazföldi migráció megállítása miatt repülővel hozza a migránsokat Brüsszel Európába

Legális migrációs csatornákat, állandó áttelepítési mechanizmust és a bevándorlást támogató magánszponzorációs programokat szorgalmaz az Európai Bizottság. A harmadik világbeli bevándorlást támogató első projektet már az év végén megindítaná Brüsszel. A magánszponzoráció intézményét Kanadában Soros György alapítványainak segítségével vezették be.
Az ötvenezer ember azonnali áttelepítésére vonatkozó korábbi tagállami vállalások haladéktalan teljesítését, a 2016-ban előterjesztett uniós áttelepítési keret és legális bevándorlási útvonalak mihamarabbi létrehozását, ezzel párhuzamosan magánszponzorációs programok beindítását is szorgalmazza az Európai Bizottság (EB). Utóbbi azt jelenti: törvényessé tennék magánszemélyek pénzének felhasználását a migráció elősegítéséban. A harmadik világból az Európai Unióba irányuló tömeges, folyamatos migrációt legalizáló tervezet a brüsszeli testületnek a szeptember 19–20-i salzburgi uniós csúcstalálkozó vezetőihez intézett közleményében olvasható.

A dokumentum szerint az EB felkéri a tagállamokat, hogy a jövőben teljes erőbedobással működjenek együtt a legális migrációt elősegítő kísérleti, másképpen pilot projektek létrehozásán bizonyos afrikai és más harmadik országokkal egyaránt, azzal a céllal, hogy az első projektjeiket ez év végén elindíthassák.

Az EB honlapján szeptember 12. óta elérhető anyagban kiemelt teret szentelnek a civil szervezetek és a migráció kapcsolatának. Nem újdonság, hogy a Európai Bizottság civilnek mondott, de valójában a bevándorláspárti erők programját végrehajtó – az esetek túlnyomó többségében Soros György alapítványaihoz köthető – szervezeteket és más nem kormányzati szereplőket, NGO-kat is bevonna a legális migráció megszervezésébe.

A brüsszeli testület tréningekkel, tanácsadással és persze pénzügyi forrásokkal is segítené a tagállamokat és a civileket a szponzorációs programok kialakításában. A dokumentumban egy tanulmányra is hivatkoznak, alátámasztandó, hogy a magánszponzorációs programok sikeresen működhetnek. Ez a tanulmány az Európai Áttelepítési Hálózat elnevezésű, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, a Nemzetközi Migrációs Szervezet által koordinált szervezet honlapján jelent meg.

A magánszponzoráció intézménye a 2015 óta a Liberális Párt – amelynek élén egy ideig Michael Ignatieff, a Soros-egyetem, a CEU budapesti rektora állt – kormányozta Kanadában már két éve üzemel. John McCallum kanadai bevándorlási miniszter 2016 szeptemberében a CBSNews-nak úgy nyilatkozott:
13 ország érdeklődik a modell átvétele iránt. „Kanada partnerséget alakít ki az ENSZ-szel és Soros György milliárdossal, hogy segítsen más országoknak a kanadai magán-menekültszponzorációs program saját változatának megvalósításában” – mondta a politikus.
A kezdeményezés sarokköveit is ismertette John McCallum: a magánszféra segítségével ösztönözni az áttelepítések és a migránsokat ellátó kapacitások bővítését, mobilizálni az állampolgárokat a menekültek közvetlen támogatására.

A kép illusztráció!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések