A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar népre nézve mgdöbbentően, sértő kritikát fogalmazott meg Sargentini legújabb közleményében

Sargentini szerint nem érdemes hallgatni arra a magyar kormányra,a kit a nép 2/3-os többséggel választott meg. Tulajdonképpen úgy tekint a magyarok felére, mint akik hülyék és nem tudják mit csinálnak mikor a Fideszre szavaznak.
Judith Sargentini úgy látja, hogy a magyar kormánnyal nem lehet tárgyalni, nem lehet tőle várni a kifogásolt törvények módosítását, így most az Európai Tanácsnak kell lépnie, miután az EP jóváhagyta a jogállami eljárás megindítását.

A holland zöld képviselő, úgy ítéli meg, hogy az Európai Néppárt számára a Fidesz tagsága folytán nap mint nap nagyobb gondot jelent ez az ügy. Ugyanis főleg az EPP-nek nem érdeke, hogy az európai választási kampányban ezzel a kérdéssel kelljen foglalkoznia, ezért a Tanács kénytelen lesz hamarosan dönteni.

Ám hogy az eljárás miként folytatódik, azt a politikus nem tudja megmondani, mert nincs határidő. Azon kívül az alapszerződés megalkotásakor senki sem gondolta, hogy majd egyszerre két tagállamot is felelősségre kívánnak vonni, ám ez esetben azok kölcsönösen meg tudják akadályozni, hogy a Tanács elmarasztalja a másikat.

Sargentini azt is gondnak nevezi, hogy a kormányok nem szokták egymást bírálni. Azt azonban visszautasítja, hogy a jelentés bármiféle pontatlanságot tartalmazna. Mint mondja, ilyesmit csak a magyar kormány állít, de arra nem érdemes hallgatni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések