A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kortárs táncművészet irányzataira összpontosít az idei nagyváradi Infinite Dance Fesztivál

A szakma elismert romániai és magyarországi együttesei lépnek fel október 22. és 28. között Nagyváradon.
A Szigligeti Színház harmadik alkalommal rendezi meg a tánc- és összművészeti fesztivált Nagyváradon. Az eseménysorozat hét napja alatt tizenkét társulat produkcióját láthatja a közönség. A programot workshopok,

A fesztiválon jelen lesz a Szegedi Kortárs Balett az Abszurdia című előadással, amelynek koreográfiáját a Kossuth-díjas Juronics Tamás jegyzi. Először látogat Nagyváradra a dunaújvárosi Bartók Táncszínház, amely a Terminál című produkciót mutatja be. Fellép a Kolozsvári Magyar Opera is, A test ébredése című kortárs balett-előadását viszi színre. Bemutatják a Ziggurat Project produkcióját, a Légszükségletet, akárcsak a nemzetközi szinten elismert Duda Éva Társulat Labirintus című előadását.

A seregszemle célkitűzésének tekinti, hogy teret biztosítson a régió amatőr tánccsoportjainak, illetve a pályakezdő tehetségeknek is.

A pályakezdők előadásainak gerincét a Nemzeti Kulturális Alappal együttműködésben Nagyváradra látogató, az Imre Zoltán Program keretében ösztöndíjat nyert pályakezdő táncművész-koreográfusok által jegyzett produkciók adják. A hat előadás olyan mentorok segítségével készült, mint Grecsó Zoltán, Hód Adrienn, Földi Béla vagy Velekei László.

A fiatal alkotók seregszemléjét gyarapítja Györfi Csaba új koreográfiája, amelyet a Nagyvárad Táncegyüttes mutat be Idegen címmel, illetve a bukaresti Nemzeti Táncközpont Counterbody előadása.

A fesztiválon színpadra lépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett-, kortárstánc- és néptánc-szakosai, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a bukaresti Ion Luca Caragiale Nemzeti Film és Színházművészeti Egyetem koreográfia szakos hallgatói is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések