A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A fiatalok 84%-a nem tud becsavarni egy villanykörtét

Hány z-generációs fiatal kell egy villanykörte becsavarásához? Egy új kutatás szerint jó sok, hiszen nem igazán értenek hozzá.
A 18 és 24 év közötti brit (de azt gondolom ez univerzális) fiatalság 84%-a képtelen lenne kicserélni egy villanykörtét, vallotta be magáról a gyáva fiatalság. Ha lenne rá alkalmazás, mindjárt könnyebb lenne, mi?

74 százalékuk pedig meg sem próbálkozna lapra szerelt bútorok összeszerelésével, inkább megkérne valakit. Nézzük a jó oldalát: legalább mernek segítséget kérni! A fiatalokat az Airtasker weboldala interjúvolta meg ilyen és hasonló kérdésekben, az eredmény kicsit elszomorító lett:
  • 79% sosem venné rá magát egy szoba kifestésére
  • 75%-a pedig ne tudja hogyan kell leolvasztani a fagyasztót
  • 73% nem tudna helyrepofozni egy függönykarnist
  • 67 százalékukból pedig hiányzik a polcszerelés képessége

Élet az ilyen? Nyilvánvalóan nem. A szakértők szerint mivel a fiatalok egyre tovább élnek szüleikkel, nem szorulnak rá az alapvető háztartásbeli feladatok megtanulására. Az évezred forduló szülöttei a kevés szabadidőre is sokat panaszkodnak: a tanulás, munka, szociális élet szentháromság mellett nehéz időt fordítani a háztáji feladatok elvégzésére. Ha lehet, inkább fizetnek érte egy szakértőnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések