A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bronzéremért küzdhet Tóth Krisztián

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián sokkal aktívabb volt az elődöntőben, de alulmaradt a spanyol Nikoloz Sherdazishvilivel szemben a bakui cselgáncs-világbajnokságon.
A 2014-ben világbajnoki ezüstérmes magyar versenyző nagyon komoly küzdelmeken keresztül verekedte el magát az elődöntőig a bakui olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, de sem a kazah Iszlam Borbajev, sem az azeri Mammadali Mehdiyev, sem Rafal Kozlowski, sem Eduard Trippel nem tudta megállítani a Pénzügyőr versenyzőjét.

Az elődöntőben az a grúz származású, spanyol Nikoloz Sheradazishvili következett, akivel eddig négyszer találkozott Tóth, s mind a négy alkalommal le is győzte. A mérkőzés hasonlóan heroikus küzdelmet hozott, mint a nap korábbi csatái, Tóth pedig sokkal aktívabb volt majd egy fejjel magasabb riválisánál, ám a spanyol fiú nagyon stabilan állt a lábán, s hosszú kezeivel folyamatosan távol tartotta magától a magyar dzsúdóst.

Tóthot előbb egy fogásból való kibújásért intették meg, majd még a négy perces mérkőzés-idő lejárta előbb újabb intést kapott, pedig mindennel megpróbálkozott, a spanyol rivális azonban megingathatatlannak bizonyult. Ahogy a nap korábbi két ütközetében, ezúttal is aranypont döntött, s Tóth egyik indítását jó érzékkel kontrázta meg Sheradazishvili, ezzel pedig megszerezte a továbbjutáshoz elegendő vazarit.

Tóth Krisztián a vigaszágas japán Nagaszava Kenta ellen küzdhet meg a bronzéremért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések