A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

6 év letöltendő börtönt kapott egy somogyi férfi, mert nem gondozta saját édesanyját

Emberölés miatt jogerősen hat év letöltendő börtönbüntetést szabott ki kedden a Pécsi Ítélőtábla egy somogyi férfival szemben, aki elhanyagolta gondozásra szoruló édesanyja ápolását, és ezzel szülője halálát okozta - olvasható az MTI közleményében.
Az eljáró bíróság a vádlott idős korára és büntetlen előéletére való tekintettel a börtönbüntetést négy évre enyhítette.

A 67 éves férfi 2016-tól kezdve gondozta édesanyját. Felvette nyugdíját, előfizette számára a szociális étkeztetést és gondoskodott a fűtésről is. Azonban a rendszeresen alkoholt fogyasztó férfi elhanyagolta édesanyja gondozását. Nem takarította ki lakását és higiéniájáról sem gondoskodott.

Az ágyhoz kötött édesanyját továbbra sem mosdatta, ruháját, ágyneműjét sem cserélte ki. Az idős asszony testén ezért felfekvések alakultak ki.

Halálát az ellátatlan felfekvések, a többszörös csonttörések és a súlyos tüdőgyulladás miatt kialakult vérmérgezés okozta - állapította meg az ítélőtábla.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések