A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vízilabda: szoros meccsen vereség az Egyesült Államoktól

Ifjúsági leány válogatottunk öldöklő csatában 8–7-re kapott ki az Egyesült Államoktól a belgrádi világbajnokság harmadik napján – csütörtökön várhatóan Új-Zéland ellen a nyolc közé jutásért játszik.
Kinek sikerül hamarabb felébrednie? A korai időpontra (10:20) utalóan fogalmazta meg a kérdést Faragó Tamás, akinek csapata az argentinok és a kazahok elleni „edzőmeccs” után minden átmenet nélkül a torna egyik favoritjával, az Egyesült Államokkal kellett szembenéznie.

Nos, a fentebb citált kérdésre azt a választ kaptuk, hogy mindkét alakulat az első pillanattól kezdve koncentráltan, masszívan vízilabdázott – különösen a védekezésre igaz ez, avagy nem hagytak sok teret egymásnak a játékosok. Azonnal az erőpóló került előtérbe, amibe Rybanska Natasa vitt némi színt, ezzel vezettünk.

A második negyedben aztán 1-1 után Utassy Kata ötösével és Rybanksa újabb (akció)góljával már 3–1 állt a táblán. Az amerikaiak két emberelőnyt értékesítve egyenlítettek, de jött Pap Mónika távoli bombája, így 4-3 volt ide. A negyed zárszava azonban O’Shea nevéhez fűződött, így a nagyszünetre döntetlennel mentek a felek.
A folytatásban sajnos támadásban megállt a gépezet, miközben az amerikaiak az emberelőnyeikkel jól sáfárkodtak, így hiába lőtt a balkezes Utassy szép gólt, a rivális 3-1-re hozta a harmadik negyedet, és 7-5-re vezetett.

A záró menetet aztán ragyogóan kezdte csapatunk: Petőváry Luca, majd ismét Rybanska villant, plusz Magyari Alda is jól védett, sikerült egyenlíteni. Az adok-kapokban aztán Ayaláé lett az utolsó szó, lévén mi kihagytuk a fórt, kapufákat lőttünk, a gyönyörű centerakció is a lécen csattant. Nem volt különbség a csapatok között, de az Egyesült Államok nyert 8-7-re – a teljesítményt mindenesetre bíztató. Csapatunk a nyolc közé jutáért várhatóan Új-Zéland ellen játszik csütörtökön.

Leány ifjúsági világbajnokság, Belgrád, 3. forduló

Magyarország-Egyesült Államok 7-8 (1-0, 3-4, 1-3, 2-1)
Gólszerzők: Rybanksa 3, Utassy 2, Pap. M., Petőváry, ill. Weber 2, O’Shea 2, Hill 2, Ayala 2

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések