A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

US Open: Babos Tímea kiesett egyesben

Hiába volt brékelőnyben a döntő szettben Babos Tímea végül kikapott Darija Kaszatkinától az év utolsó Grand Slam-tornájának első fordulójában. 
A párosban világelső magyar játékos  ellenfele a 11. helyen rangsorolt Darija Kaszatkina volt a New York-i GS-torna első körében. A két játékos eddigi egyetlen meccsét az orosz nyerte. 

Babos 2:1-nél brékelni tudott, és mivel az adogatását is hozta így néhány perc alatt 4:1-re ellépett. Kaszatkina ekkor összekapta magát és nemcsak visszavette adogatását, de egy újabb brékkel fordítani tudott és végül 6:4-re nyert meg egy olyan játszmát, ami finoman szólva sem neki állt. 

A második szett első négy játékából hármat is a fogadó játékos nyert meg, így Babos 3:1-re vezetett. Előnyét 5:4-ig tudta megtartani ekkor viszont elveszítette adogatását. Kulcsfontosságú volt, hogy 5:5-nél hozni tudjka-e az adogatását, végül ez sikerült, majd egy újabb brékkel kiegyenlített. 

Hasonlóan kaotikus játékképet hozott a harmadik játszma is. Babos ismét el tudta venni ellenfele szerváját, ám Kaszatkina ismét visszabrékelt. Miután hozta a szerváját az orosz megint elvette Babos szerváját, aki az utolsó játékban már nem tudott pontot csinálni ellenfele adogatásánál és így végül három szettet követően búcsúzott egyesben. 

"Nem egyszerű mit mondani" - nyilatkozta saját honlapján a 25 éves soproni teniszező. Hozzátette: "nagy és nehéz" meccs volt, ami "fizikailag és érzelmileg is" rengeteget kivett belőle.

"Picit sokként élem meg, hogy újra nem sikerült, erről korábban beszéltem is. Újra egy topjátékossal találkoztam és volt esélyem a továbbjutásra" - mondta Babos. Elárulta: "nem egyszerű ezt végigcsinálni, itt maradni a párosra", de mégis kellően motiváltnak érzi magát a folytatásra.

A párosban világelső Babos Tímea és partnere, a francia Kristina Mladenovic második kiemeltként a női párosverseny első fordulójában a Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck belga duóval találkozik szerdán.

Végeredmény:

Babos Tímea-Darija Kaszatkina 4:6, 7:5, 4:6 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések