A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új szövetséget kötne a XV. kerületi iskolákkal a kormánypártok polgármesterjelöltje

Új szövetséget kötne a XV. kerületi iskolákkal, óvodákkal, bölcsődékkel, vagyis az új generációval a Fidesz választókerületi elnöke, a kormánypártok polgármesterjelöltje.
László Tamás csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, felelős önkormányzatként távlatos, kiszámítható új szövetséget ajánlanak, dolgoznak ki. A helyben megvalósítani kívánt családprogram a kormány családprogramjának a leképezése - tette hozzá.

Az oktatás, nevelés, a jövő generációjának előmenetele a legfontosabb céljaik közé tartozik - hangoztatta a Fidesz-KDNP jelöltje, megjegyezve: mind a környezet, az épület, az udvar minősége, mind a személyes gondoskodás lényeges.

Az intézményeket sorban fel kell újítani, és ha szükséges, át kell strukturálni, hogy hatékonyabban működhessenek.

László Tamás úgy vélekedett, hogy "az iskolákat nem vitte el az állam, ahogyan azt a balliberális kerületvezetés állandóan hangoztatja, azok itt vannak, sőt a mi tulajdonunkban vannak".

"Az iskola számunkra nem hatalmi kérdés, hanem mindenekelőtt szolgálat" - emelte ki.

Azt mondta, hogy amikor 2010-ben polgármesterként átvette a baloldaltól a kerületet, az meglehetősen rosszul állt ebben a tekintetben. Szinte az összes iskolai, óvodai, bölcsődei épület lepusztult volt, az intézmények nem megfelelő kihasználtsággal működtek. Négy év alatt azonban sok létesítmény teljesen vagy részben megújult.

Szavai szerint amióta 2014-ben ismét baloldal vette át a kerület működtetését, kevés óvoda- és bölcsőderekonstrukciót hajtottak végre. "Lett volna még mit tenni négy év alatt", az ő polgármestersége idején tapasztalt lendület megtört - fogalmazott.

A Fidesz-KDNP jelöltje kitért arra, hogy az állam sok eszközzel segíti az iskolakezdést. Az ingyenes tankönyveken túl megemlítette a gyermekétkeztetés támogatását, amire 2019-ben 79 milliárd forintot fordít az állam. Az Észak-Pesti Tankerületi Központ számos fejlesztést hajtott végre a kerület iskoláiban: több száz millió forint értékben szerzett be laptopokat és projektorokat, valamint végzett felújításokat - sorolta.

Míg "polgári irányítású kerületek" évente több száz milliót fordítanak az iskolákra, a XV. kerület az elmúlt négy évben semmit sem áldozott erre a célra - nyomatékosította László Tamás.

Azt ígérte, hogy amennyiben őt választják meg polgármesternek, az új szövetség jegyében el fogja érni, hogy elsőként a Dózsa György Gimnázium és a László Gyula Gimnázium felújítását évente minimum 150-200 millióval finanszírozza az önkormányzat, mert úgy gondolja, hogy így könnyebben lehetne további állami forrást szerezni.

A jelenlegi kerületvezetés által megszavazott iskolakezdési támogatást ők is megtartanák, de ennél sokkal többet akarnak adni - hangoztatta. Felül kívánják vizsgálni az ösztöndíjrendszert, segítenék a pedagógusok továbbképzését, valamint visszaállítanák az úgynevezett Képmás-esteket és a jubileumi jutalmazás korábbi rendszerét - sorolta.

A XV. kerületet különösen erősen sújtják a negatív demográfiai folyamatok: jelentős az elvándorlás és az elöregedés - közölte a Fidesz-KDNP jelöltje. Ezért kiemelten fontos a hatékony helyi családpolitika - vélekedett.

A kerületben szeptember 30-án tartanak időközi polgármester-választást, amelyet azt követően kellett kiírni, hogy Hajdu László (Demokratikus Koalíció, DK) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották.

A Fidesz-KDNP jelöltje László Tamás lesz; ő 2010 és 2014 között már vezette a Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületet. Németh Angéla a Rászorulókat Támogatók Egyesülete, valamint a Szolidaritás színeiben vesz részt a voksoláson, indulását a Magyar Szocialista Párt, a DK, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt is támogatja. A Jobbik nem indít saját jelöltet, ugyanakkor nem támogatja Németh Angélát.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések