A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump elismerte: fia politikai célból találkozott az oroszokkal


Az amerikai elnök elismerte, hogy fia az elnökválasztási kampány idején az akkori demokrata elnökjelöltet, Hillary Clintont lejárató információkért találkozott egy orosz kormányhoz kötődő ügyvédnővel.

A vonatkozó törvények alapján a kampánystábok tagjai külföldi kormányoktól vagy személyektől nem fogadhatnak el ilyen segítséget.
"A találkozó célja az volt, hogy információt szerezzen az ellenfélről, mégpedig teljesen legálisan, ahogy mindig is szokás volt a politikában. Nem tudtam róla" - írta Twitterén Trump.
"Igazából az a kérdés, hogy hogyan lenne mindez törvénybe ütköző? Hogyan sérthetne törvényt egy találkozó? Maga a találkozó testesítené meg a jogsértést? Olyan helyzetbe kerültünk, hogy ki kell vizsgálnunk, milyen szabályok sérültek, ha sérültek egyáltalán" - mondta Jay Sekulow fehér házi ügyvéd.
Az elnök fia, Donald Trump Jr. korábban azt mondta, hogy csak egy örökbefogadási programról beszélgetett az orosz ügyvédnővel.

Apja továbbra is azt állítja , emberei nem játszottak össze az oroszokkal, és az ügyben zajló vizsgálat minden idők legnagyobb politikai boszorkányüldözése.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések