A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több szabadtéri tüzet kellett megfékezni – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. augusztus 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.
Kidőlt egy épület belső fala kedden délelőtt Nagyarban, a Petőfi úton, ahol az épület tetőszerkezete és kéménye sérült. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, személyi sérülés nem történt. Az épületet körbekordonozták a további omlásveszélyt megszüntették és értesítették a település polgármesterét. A fehérgyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője káreseti szemlét végzett.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották kedden a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Fél hektáros területen gyulladt meg a száraz aljnövényzet a déli órákban Tiszavasváriban, a Keskeny utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseménynél kellett a baktalórántházi és a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk Magy külterületén, ahol két hektáros területen a vágástéri hulladék égett, valamint Leveleken, Tiszamogyoróson, Nagykállóban és Dombrádon is a meggyulladt aljnövényzet oltása adott feladatot a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Tíz darab körbálás széna gyulladt ki kedden délután Tiszavasvári és Nagycserkesz között egy másfél hektáros kaszálón. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Egy nagyméretű fa az úttestre borult kedden este Tiszavasváriban, a Krúdy Gyula utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. A 41-es számú főúton, Napkor közelében a nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be hasonló eseménynél, míg Rakamazon, a Dózsa György utcában egy parkoló személygépkocsira dőlt egy fa. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók szabadították ki a járművet a fa fogságából. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések