A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabadidősport: új ifjúsági sportpályával bővült a Városliget - videó

Az idei tanév kezdetétől a környék iskoláit szolgálja, tanítási időn kívül azonban bárki látogathatja, aki testmozgásra vágyik a ligetben.
Új ifjúsági sportpályát avattak a Városliget Ajtósi Dürer sor felőli oldalában. A 200 méteres futókörrel, távolugró gödörrel és két multifunkciós labdapályával, kültéri eszközökkel, valamint illemhellyel is ellátott, szerdán átadott sportpálya a Liget Budapest projekt keretében készült el a Városliget táj- és kertépítészeti megújításának első ütemében. A beruházás során a terület növényzetét is teljes körűen rehabilitálták.


Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a tervezés során törekedtek arra, hogy az iskolák számára könnyen megközelíthető helyszínen hozzák létre a sportpályákat, melyeken kispályás focihoz, kosárlabdához és kézilabdához is találhatnak majd felfestést a sportolni vágyók. A biztonságot szolgálja, hogy zárható rekeszekkel ellátott utcabútorok is lesznek majd a terepen, így az idelátogatók értéktárgyaikat is biztonságos helyen tudhatják játék közben.

A sportpálya az idei tanév kezdetétől a környék iskoláit szolgálja, tanítási időn kívül azonban bárki látogathatja, aki testmozgásra vágyik a ligetben – írja az MTI.

A most átadott ifjúsági sportpálya a liget sportfejlesztései közül még csak az első, a parkfejlesztés további ütemeiben tovább bővülnek a sportolási lehetőségek.
Gyorgyevics Benedek tájékoztatása szerint a parkrehabilitáció további ütemeiben a Városliget déli, délkeleti része az amatőr sportolók számára számos lehetőséget fog kínálni. Két kilométer hosszú, kivilágított, rekortán borítású futókört alakítanak ki, emellett labdás csapatsportpályák és a szabadtéri edzésre alkalmas fitnesz eszközök kapnak itt helyet 2018 őszére. Kényelmi eszközök is várják majd a látogatókat: öltözők, zuhanyzók és ivókutak segítenek abban, hogy a sportolás valódi élmény és kikapcsolódás legyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések