Hirdessen itt

Rákóczi Szövetség: ösztöndíjjal támogatják a gyermekek magyar iskolába íratását

Budapest - A szeptemberi iskolakezdést követően 350 helyszínen 8000 határon túli, gyermekét magyar iskolába írató családnak fejezi ki elismerését ösztöndíjával a Rákóczi Szövetség - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel. Az ösztöndíjak átadása szeptember 1-jén Nagymegyeren, a szlovákiai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségen veszi kezdetét. 
A szövetség tájékoztatása szerint a program érinti a teljes Felvidéket, ahol közel 3600 diák részesül az ösztöndíjban, a teljes partiumi Bihar, Máramaros, Beszterce-Naszód, Temes, Fehér megyéket, Maros megye egyes településeit, Szilágyságot, Tordát, Aradot és Dést, ahol 2200 iskolakezdőhöz jut el a támogatás. 2018 tavasza óta része a kezdeményezésnek teljes Kárpátalja 1700 iskolakezdője, továbbá 40 délvidéki szórványtelepülés 400 elsőosztályosa, Horvátországot is beleértve. 

Kiemelték, hogy a beiratkozási program mögött nagyszabású társadalmi összefogás jött létre. A támogatók mellett több száz magyarországi önkormányzat, magánemberek, közéleti személyiségek és alapítványok sorakozott fel. 

A Rákóczi Szövetség magyar iskolaválasztást szolgáló beiratkozási programja 2004 óta zajlik annak érdekében, hogy minél több külhoni magyar család merje vállalni gyermeke magyar tannyelvű iskolába íratását, támogatva ezzel a magyar közösségek megmaradását is.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések