Hirdessen itt

Rádiós pályázatok érvényességét vizsgálta a médiatanács

Budapest - Két nyíregyházi, egy soproni és egy zalaegerszegi rádiós pályázatra beérkezett ajánlatok alaki érvényességét vizsgálta a médiatanács, szinte minden pályázót nyilvántartásba is vett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága (NMHH) pénteken az MTI-vel.
A közleményben azt írták, helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek kereskedelmi jellegű hasznosítására írtak ki pályázatokat. Az alaki vizsgálatkor a tanács a Nyíregyháza 99,4 MHz frekvenciapályázatánál az LB Rádió Kft.-t, a Regionális Rádió Kft.-t és a Sunshine Rádió Kft.-t, a Nyíregyháza 103,9 MHz esetében a Center-Rádió Kft.-t, a Regionális Rádió Kft.-t és a Sunshine Rádió Kft.-t, a Sopron 94,1 MHz-es frekvencia kapcsán pedig a Pannon-Sopron Kft.-t és a Regionális Rádió Kft.-t vette nyilvántartásba.

A Zalaegerszeg 88,9 MHz-re vonatkozó pályázati eljárás során az Egerszeg Media Kft. és az LB Rádió Kft. pályázatai kerültek nyilvántartásba - tették hozzá.

A közlemény szerint a testület a szolgáltató kérésére 2023. december 13-ig megújítja a GONG Rádió Kft. médiaszolgáltatási jogosultságát a Kecskemét 96,5 MHz, a Nagykőrös 93,6 MHz, a Gyömrő 97,2 MHz és a Csongrád 87,6 MHz frekvenciákon.

Kitértek arra is, hogy a 2018. január és május közötti időszakra terjedően az NMHH ellenőrizte a médiaszolgáltatók adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítését. 

A médiatörvény alapján a médiaszolgáltatók meghatározott körének kötelező havonta adatokat szolgáltatni a médiatanácsnak az európai és a magyar művekre vonatkozó arányokról. A határidőre nem teljesítő médiaszolgáltatók felé - amelyek teljes listája megtekinthető lesz a médiatanács határozatai és jegyzőkönyvei között - felhívással élt, egyesekre pedig bírságot szabott ki - olvasható a közleményben.

A bírság összege az alig tízezer forinttól a néhány százezer forintos nagyságrendig terjed - tudatta az NMHH.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések