A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Premier League: alaposan kitömte ellenfelét a Manchester City - videó

Sergio Agüero mesterhármast szerzett, Pep Guardiola csapata kiütötte a Huddersfieldet.
A vártnál talán simább, Arsenal elleni győzelemmel nyitotta az új idényt a Premier League címvédője, a második fordulóban, hazai pályán pedig az a Huddersfield következett, amelyiknek finoman fogalmazva sem fogta kezét Fortuna a sorsolás pillanatában: az első körben a Chelsea-től kaptak ki 3-0-ra.

A 25. percig nem tudta megtörni a jeget a Manchester City, ám ekkor Ederson kapus egy hosszan előre ívelt labdával kínálta meg Sergio Agüerót, aki köszönte szépen be is pofozta a kapuba a játékszert.


Ha egy üzlet beindul... Bő öt perccel később már kettővel vezettek a manchesteri kékek, Gabriel Jesus Benjamin Mandy gólpasszát értékesítette, nagy erővel lőtte ki a hosszú alsó sarkot.


A 35. percben már 3-0-t mutatott az eredményjelző, a Huddersfield kapusa Ben Hamer hibázott hatalmasat, egy gyenge beadás pattant ki a kezéből, Agüero pedig kíméletlenül büntetett.


Hogy mégse dőlhessen hátra a City, még a szünet előtt sikerült a szépítés a vendégeknek, Jon Gorenc Stankovic első találatát szerezte meg a Huddersfieldben, egy csúsztatott fejesbe tette bele a lábát, jókor volt jó helyen - szokták mondani.


A szünet után alig telt el néhány perc, ismét három gól volt a manchesteriek előnye, David Silva zseniális szabadrúgásával semmit sem tudott kezdeni Hamer kapus, de vélhetően nem sokan tudtak volna.


A második félidőre hatalmassá vált a hazaiak mezőnyfölénye, tizennyolc perc elteltével 85,3 százalékban birtokolták a labdát Pep Guardiola tanítványai, a passzpontosságuk pedig egészen elképesztő, 97,3 százalékos volt. Agüero pedig nem hagyott fegyverében puskaport, negyed órával a találkozó vége előtt megszerezte harmadik gólját, az előkészítő szerepében újfent Mendy tetszelgett. Ez volt az argentin kilencedik mesterhármasa a Premier League-ben.


Szegény embert az ág is húzza, a kegyelemdöfést saját játékosa vitte be a Huddersfield szívébe, Leroy Sané egyéni alakítása után Terence Kongolo juttatta saját kapujába a labdát.


Premier League, 2. forduló

Manchester City-Huddersfield 6-1 (Agüero 25., 35., 75., Gabriel Jesus 31., David Silva 48., Kongolo 84. - öngól ill. Stankovic 43.)
Burnley-Watford 1-3 (Tarkowski 6. ill. Gray 3., Deeney 48., Hughes 51.)

Később
17.00 Brighton-Manchester United

Hétfőn
21:00 Crystal Palace-Liverpool

Szombaton játszották
Chelsea-Arsenal 3-2 (Pedro 8., A. Morata 20., M. Alonso 81., illetve H. Mkhitaryan 37., A. Iwobi 41.)
Cardiff-Newcastle 0-0
Everton-Southampton 2-1 (Walcott 15., Richarlison 31., illetve Ings 54.)
Leicester-Wolverhampton 2-0 (Doherty 29.- öngól, Maddison 45.)
Tottenham-Fulham 3-1 (Lucas 43., Trippier 74., Kane 77., illetve Mitrovic 52.)
West Ham-Bournemouth 1-2 (Arnautovic 33.- büntető, illetve Wilson 60., Cook 66.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések