A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Önéletrajzi könyvében vallotta be a keletnémet olimpiai bajnok, hogy doppingolt

Önéletrajzi könyvében vall doppingolásáról és mentális problémáiról Christian Schenk, az 1988-as szöuli olimpia tízpróbázó bajnoka.
A „Szakadás – életem a himnusz és a pokol között” című kiadványban a keletnémet színekben indult ex-sportoló feleleveníti, hogy húszévesen ismerkedett meg a tiltott teljesítményfokozó szerekkel.
A következő lépcsőfokot 1985-ben értem el, és megtiszteltetésnek tartottam a tablettákat, mert azt jelentették, hogy bekerültem azok közé, akiktől különleges teljesítményt vártak el
– fogalmazott az 53 éves volt atléta, aki korábban tagadta, hogy doppinggal élt volna.
Eleinte letagadtam az egészet, aztán azt állítottam, hogy tudatosan sosem vettem be semmi tiltott szert. Mindkettő hazugság volt
– ismerte be a rostocki versenyző.

Schenk részletesen ír pszichés gondjairól is, többek között arról, hogy súlyos depressziója miatt többször gondolt az öngyilkosságra. Három évvel ezelőtt pedig azt képzelte, hogy menekülnie kell a rendőrség elől, mert terroristának vélte magát.

Azt hittem, hogy én vagyok Anis Amri, aki kamionnal a tömegbe hajtott 2016-ban Berlinben a karácsonyi vásáron. Szörnyű érzés volt, teljesen azonosultam vele

Schenk világ- és Európa-bajnoki bronzérmet is szerzett, és máig világcsúcstartó a tízpróbás magasugrásban 2,27 méterrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések