Hirdessen itt

Nigel Farage: Elég a politikai korrektségből!

Nigel Farage, a Brexit atyja a Sky News hírcsatornának nyilatkozva azt mondta, a brit közélet túlságosan politikailag korrektté vált. A politikust a volt külügyminiszter, Boris Johnson burkával kapcsolatos kijelentéseiről – amelyekről itt olvashat bővebben – kérdezték.
A brit függetlenségi párt, a UKIP korábbi vezetője kijelentette: “Túl píszí a közélet, és arról siránkozunk, hogy ‘Jaj, Istenem, ezt nem mondhatod’, mert megbánthatunk valakit… Ha szólásszabadságot akarnak, ha valódi demokráciát akarnak, akkor el kell fogadniuk, hogy emberek néha megbántódnak. Valójában erről szól egy szabad társadalom”.

Arra a felvetésre, hogy a kijelentések hatással lehetnek Johnson további karrierjére, Farage hangsúlyozta, hogy komoly társadalmi támogatást élvez a burka viseletének betiltása Nagy-Britanniában: “Úgy érzem, a megjegyzései miatt sokkal inkább vált valószínűvé, hogy miniszterelnök legyen belőle”.

Farage a Twitteren így írt az esetről: “A közéleti személyiségeknek el kéne tudni mondaniuk, mit is gondolnak valójában anélkül, hogy állandóan bocsánatot kellene kérniük. Ebben az országban egykor hittek a szólásszabadságban. Közép-Angliában senki nem fog megsértődni amiatt, amit Boris mondott”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések