A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MotoGP: Lorenzo nyerte a spanyolok háborúját Ausztriában

Jorge Lorenzo és Marc Marquez fantasztikus csatát vívott egymással az Osztrák Nagydíjon, végül a Ducati pilótájának győzelmével zárult a verseny.
Az élről rajtoló Marc Marquez nem tudta megtartani vezető helyét és három kanyaron belül Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo is elment a címvédő mellett. Bár a trió mögött komoly csata alakult ki, de a hármas folyamatosan növelni tudta előnyét a többiekkel szemben. 

Féltávig úgy tűnt, hogy Marquez képes lehet lerázni riválisait ugyanis másodpercnyi előnyt alakított ki a két csatázó Ducatival szemben. Ezt követően viszont jöttek az olasz gyártó pilótái és fokozatosan dolgozták le a különbséget. 

Marquezt 10 körrel a vége előtt érték utol és elképesztő csata kezdődött amelyből Dovizioso szállt ki először mivel hibázott. Lorenzo előzni tudott, ám három körrel a vége előtt megint Marquez állt az élen. A két spanyol vérre menő háborút vívott egymással, kanyarról-kanyarra változott a sorrend. A két jövőbeli csapattársa harcából végül Jorge Lorenzo került ki győztesen. Marquez a második helyével is jelentősen növelte előnyét összetettben, Dovizioso számára pedig a harmadik hely jutott. 

Cal Crtuchlow jól tartva magát 13 ponttal gazdagodott megelőzve Danilo Petruccit és a nagyot harcoló Valentino Rossit. A legjobb 10-be még Dani Pedrosa, Alex Rins, Johann Zarco és Alvaro Bautista fért be. 

A Moto2-ben Francesco Bagnalia győzött Miguel Oliveira előtt, így átvette a vezetést portugál riválisától, a Moto3 futama Marco Bezzecchi győzelmével zárult, aki vezeti a bajnokságot. 

A szezon két hét múlva a Brit Nagydíjjal folytatódik. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések