Hirdessen itt

Lemondott a román kutatási és innovációs miniszter

Bejelentette lemondását Nicolae Burnete román kutatási és innovációs miniszter, aki nem indokolta meg döntését.
A tárcavezető a minisztérium honlapján pénteken megjelent közleményben hozta nyilvánosságra döntését. Közölte: pénteken reggel nyújtotta be lemondását, és döntése visszavonhatatlan. Egyéb információt nem közölt, de a román média emlékeztetett, hogy pénteken és szombaton zajlik a Fekete-tenger parti Neptun üdülőtelepen a fő román kormányerő, a Szociáldemokrata Párt országos vezető testületének ülése, amelyen részt vesz Liviu Dragnea pártelnök, Viorica Dancila miniszterelnök, a kormány többi tagja és a párt megyei szervezeteinek elnökei.

Dragnea korábban kijelentette, hogy nem döntenek kormányátalakításról, hiszen a miniszterek tevékenységét még nem értékelték ki. A román média értesülései szerint azonban a PSD-n belül elégedetlenség alakult ki bizonyos miniszterekkel kapcsolatban. Dragnea belső ellenzéke a kormányfő munkáját is kifogásolja, aki mellett a pártelnök az elmúlt hetekben látványosan kiállt. Dragnea kijelentette, hogy szerinte Dancilának ki kell töltenie mandátumát, mert jó miniszterelnök.

A kormányfőt és kabinetjét az elmúlt hónapokban számos bírálat érte az ellenzék és Klaus Iohannis államfő részéről. Iohannis a kormányfő lemondását követelte többször arra hivatkozva, hogy a kabinet felelőtlenül kormányoz, túl sokat költekezik, illetve újabban megvádolta azzal, hogy nem tett meg mindent az afrikai sertéspestis terjedésének megfékezése érdekében.

MTI 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések