A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kígyók, patkányok és madárpókok szabadultak be a debreceni Malomparkba

Semmi pánik: az egzotikus állatok egy kiállítás erejéig költöztek be a Füredi úti üzletközpontba. A hüllőket, rágcsálókat meg is lehet simogatni.
A Malompark mindig tartalmas programokat kínál a látogatóknak, a vásárlási lehetőségeken túl kulturális, szabadidős vagy éppen sportrendezvényekkel várják a vendégeket. A forró augusztusi napokon a természet- és állatkedvelőknek kedveznek, ugyanis nem mindennapi élőlények – többek között – hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak és rágcsálók költöznek be három hétre a Malomparkba.

Az emeleti helyiségben található kiállításon a kígyók, teknősök és kaméleonok mellett több gyíkfajt és kisemlősöket is láthatunk – nem csupán alapszínűeket, hanem albínó és hibrid változatokat is. Az élő állatokon kívül madárpókok és skorpiók levedlett „bőrét”, kígyók tojásait is megtekinthetjük, sőt nagyképernyős televízón a kiállított állatokkal kapcsolatos kisfilmeket is láthatunk.

Az egzotikus állatokat augusztus 6. és 26. között láthatják az érdeklődők, a szakértőktől pedig egész idő alatt kérdezhetnek és hasznos tanácsokat is kaphatnak.

A kiállítás érdekessége, hogy nem csupán nézegetni lehet ezeket a különleges állatokat:
a bátrabbak meg is simogathatják a hüllők és rágcsálók valamelyikét, illetve látványetetésen is részt lehet venni.
A rendezvény már az első napon sok érdeklődőt vonzott, az idősebbek ugyanúgy rácsodálkoztak az élővilág változatosságára, mint a legkisebb gyerekek. Az állatsimogatás is meglehetősen népszerűnek bizonyult, a gyerekek kifejezetten élvezték, hogy megsimogathatják a puha bundájú nyuszit vagy a kemény páncélú teknőst. Idén ezek mellett a látogatók a kígyókkal és a gyíkokkal is megismerkedhetnek közelebbről.

A kiállítás hétfőtől szombatig 9 és 20 óra között, valamint vasárnap 9 és 18 óra között tekinthető meg a Malompark főépületének emeletén. Állatsimogatásra minden nap 17-től 18 óráig van lehetőség, augusztus 11-én és 18-án, szombaton 16 és 17 óra között pedig látványetetést tartanak.

A kiállítás ingyenesen látogatható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések