A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kerékpár Eb – A hegyikerékpáros Parti András 40. lett a terepversenyen

Parti András a 40. helyen végzett a glasgow-i hegyikerékpáros Európa-bajnokságon, a férfimezőny egyetlen futamában, a keddi terepversenyen.
Amikor a Cathkin Braes Country Parkban az 53 fős mezőny délután nekivágott a tömegrajtos versenynek, kellemes tavaszias, napsütéses volt az időjárás, és ez egészen a befutóig kitartott.

A keskeny, kanyargós és számos helyen szintkülönbséggel nehezített pályán változatos terepviszonyokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek, akiknek kezdetben kevés lehetőségük volt az előzésre.

Az első 5,5 kilométeres kör után az első öt helyből négyet svájciak foglaltak el. A leggyorsabbnak Thomas Litscher bizonyult (15:55 perc), a háromszoros olimpikon magyar a 43. volt 1:31 perces lemaradással. A folytatásban egyre nagyobb különbségek alakultak ki, miközben a vezetést Lars Forster vette át. A második körben Parti 19 km/óra fölé növelte átlagsebességét, tartotta a helyezését, de hátránya 2:41 percre nőtt.

A folytatásban az olasz Luca Braidot került az élre, s bár Parti sebessége továbbra sem csökkent, lemaradása már 3:45 perc volt az éllovashoz képest. A következő kör előtt ismét Forster állt az élre, Parti 4:53 perc, később 6:34 perc hátránnyal a 41. helyen haladt.

A hatodik kör végén, 33 kilométer megtétele után Lars Forster ért elsőként a célba, aki óriási csatában leszakította Luca Braidot-t. A magyar hegyikerékpáros 7:52 perc hátránnyal a negyvenedik helyen végzett.
“Érdekes verseny volt, mert bár úgy éreztem, jól haladok, ki is hajtottam magamat, az eredmény mégsem ezt mutatja. Azt gondoltam, sikerül előrébb végeznem, az első 25 közé szerettem volna kerülni. Messze nem vagyok elégedett, holott kiadtam magamból a maximumot, gyorsabban nem tudtam volna menni” – értékelt Parti András.
Hozzátette, a pálya tetszett, mégsem feküdt neki teljes mértékben.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna kontinensviadalát is megrendezik, illetve megrendezték Glasgow-ban és környékén.

Eredmények, terepverseny:

férfiak, Európa-bajnok:
Lars Forster (Svájc) 1:33:01 óra
2. Luca Braidot (Olaszország) 1:33:25
3. David Valero Serrano (Spanyolország) 1:33:36
…40. Parti András 1:40:53

korábban:
nők, Európa-bajnok:
Jolanda Neff (Svájc) 1:31:29 óra
2. Pauline Ferrand Prevot (Franciaország) 1:33:33
3. Githa Michiels (Belgium) 1:34:56
…18. Benkó Barbara 1:40:29

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések