A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jobbik: családellenes, hogy nincs Férfiak40 program

Családellenesnek nevezte Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár közlése szerint a kormány nem támogatja azt, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak a nőkhöz hasonlóan nyugdíjba vonulhassanak.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ha a Fidesz szerint nincs létjogosultsága a Férfiak40 programnak, akkor a Fidesz szerint nincs létjogosultságuk a nyugdíjas férfiaknak sem. A férfiak háromötöde adót, járulékot fizet ugyan, de nyugdíjat már nem kap, mert előbb hal meg annál - tette hozzá.

Mint mondta, ha a kormánypárt meg akarja takarítani ezen férfiak nyugdíját, akkor "ki kell jelenteni, hogy a Fidesz koalíciós partnere maga a halál", és egyszerre veszi el a pénzt és az életet "azoktól, akiket halálra dolgoztatnak, halálukig adóztatnak".

Jakab Péter szerint a Férfiak40 program bevezetése évi 150-160 milliárd forintnyi költséggel járna, miközben - mint mondta - egyes források szerint csak a túlárazott közbeszerzésekre ennek az összegnek a duplája megy el. 

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések