A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hűha! – Heller Ágnes demonstrációt szervez – Lesznek vagy százan

Heller Ágnes „A nacionalizmus ellen az egységes Európáért” címmel demonstrációt szervez Budapesten.
A marxista filozófia nagyasszonya lelkes önkéntesként támogat egy nemzetközi kezdeményezést, amelynek célja az, hogy október 13-án ötmillió ember vonuljon utcára világszerte „a nacionalizmus ellen egy egységes, demokratikus és szolidáris Európáért”. Lelki szemeink előtt már meg is jelenik az Európai Egyesült Államok rémképe…
A nemzetközi, szokás szerint úgynevezett civil kezdeményezést a nacionalizmustól való rettegés hívta életre a leírás szerint, amelyet betűhíven, annak magyartalanságát és hibáit megtartva közlünk:

Ideje, hogy jelt adjunk!
Szabad és békés Európát szeretnénk, mégis újra a nacionalizmusok nyernek teret -, az intolerancia terjed.
A gyűlölet mind hangosabb, az erőszak mind gyakoribb. Egyes kormányok a “mástól”, az idegentől való félelmet szítják és politikai tőkét kovácsolnak belőle. Egyre több “a diktatórikus” politikus.
Eközben a társadalmat aláássa a kormányközi és hivatali korrupció, amely a jogállamiság lebontásával nyer teret, közben pedig a szociális vívmányok és nehezen kiküzdött társadalmi -és emberjogok kerülnek veszélybe. A szabadság és a béke már nem magától értetődő egyetemes érték
– sivalkodnak a jó „civilek”.
A magyarországi rendezvényt Heller Ágnes, Demszky Gábor kebelbarátja szervezi a Facebookon, de a hazai legelső támogatók között nemcsak az ő nevével találkozhatunk a 600 fős nemzetközi listán (a neveket betűhíven közöljük):
Biro Adam író, kiadó
 Ban Zsofia író
 Dalos Gyoergy író
 Heller Ágnes filozófia professzor
 Nádas Péter író

A szervezők a lelkes támogatók szíves elnézését kérik, amiért nem tudnak mindenkit feltüntetni oldalukon, ám állításuk szerint annyi támogató nyilatkozatot kapnak, hogy majd’ belefulladnak. Szimpatizánsaiktól azt kérik, segítsenek a helyi demonstrációk megszervezésében, terjesszék a felhívást, kövessék a közösségi médiában a 13-10.org-ot, osszák meg bejegyzéseiket, és legfőképp: vegyenek részt a gigademonstráción.

A 89 éves önkéntes, Heller Ágnes kezdeményezésére válaszul eddig 94-en jelezték, hogy ott lesznek az októberi tüntetésen.

(Forrás:demokrata.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések