Hirdessen itt

Hőség – Meteorológiai szolgálat: fokozódik a kánikula

Fokozódik a hőség – hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden.
Mint kifejtették: a nyugatról kelet felé araszoló hidegfront előtt déli irányból egyre melegebb levegő áramlik Közép-Európa térségébe. Ezért szerdán tovább emelkedik a hőmérséklet. Főleg a Dunántúlon lesz melegebb az előző naphoz képest – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a sok napsütés mellett kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő is lehet az égen. Csapadék általában nem valószínű, legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A déli szél a Kisalföldön megélénkül, időnként meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat a következő napokra már másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott a tartós hőség miatt.

Az országos tisztifőorvos kedd éjféltől péntek éjfélig ismét elrendelte a hőségriasztást.

Országos tisztifőorvos: péntekig ismét hőségriasztás lesz érvényben

A másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az országos tisztifőorvos. Kovács Attila keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a hőségriasztás kedd éjféltől péntek éjfélig tart. Az intézkedésről értesítették a megyei kormányhivatalokat, az egészségügyi és a szociális intézményeket, a védelmi bizottságokon keresztül pedig a nagyobb infrastruktúraüzemeltetőket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések