A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen, egy autista kislányt szállított le a repülőről a Ryanair

Induláskor még nem volt gond, de visszafelé már nem utazhatott családjával a kislány.
Egy 13 éves autista kislányt nem engedtek felszállni járatára Portugáliában a Ryanair, így a reptéren kellett maradnia, miközben családja hazautazott – írja a Blikk. Michelle Maddock nyaralást tervezett a lányaival, Poppyval és a 13 éves Daisy-vel, de betegség miatt az utolsó percben le kellett mondania az utat, az anya viszont úgy döntött, hogy autista gyermeke, Daisy ne maradjon ki a nyaralásból, elengedi a család többi tagjával.

Az utazás előtt a Ryanair egy engedélyt íratott a szülőkkel, illetve megkapták az útleveleik másolatát, így a lány gond nélkül kiutazhatott az országból a nagynénikkel, nagybácsikkal, unokatestvérekkel és a keresztanyjával. A gond a visszaúttal volt, ugyanis percekkel a hazaút előtt a légitársaság egyik alkalmazottja megkereste a gépen Daisyt, és közölte: úgy tudják, nincs vele kísérő, így pedig nem utazhat.

A lány továbbra is ugyanazokkal a rokonokkal volt, akikkel Portugáliába érkezett, de a család hiába próbálta megmagyarázni a helyzetet az odafelé elégséges dokumentumokkal, végül egy biztonsági őr leszállásra kényszerítette Daisyt illetve egy rokonát. Az autista lány hisztérikus rohamot kapott, és bár vele volt 70 éves keresztanyja, nem javult az állapota, ugyanis hosszú órákat kellett a reptéren tölteniük.

A helyzet a nap hátralévő részében végül megoldódott, mert Daisy és keresztanyja helyet kapott egy East Midlandbe tartó járaton. A Ryanair szóvivője ugyanakkor úgy nyilatkozott, sajnálják az esetet, de szabályaik szerint 16 éves kor alatt nem engedélyezett a kísérő nélküli utazás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések