A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa nem kommentálja a washingtoni érsek zaklatási ügyét

Ferenc pápa szóra sem méltatja az ellene felhozott vádakat a volt washingtoni érsekkel kapcsolatban, amelyet egy 11 oldalas nyilatkozatban jutatott el a sajtóhoz a Vatikán volt washingtoni nagykövete. A dokumentum szerint a pápa tudott Theodore McCarrick szexuális zaklatási ügyeiről, de erre nincs bizonyíték.
Az írországi látogatásáról elutazó egyházfő közölte: a dokumentumban lévő állítások „magukért beszélnek”, az őt erről kérdező újságírókat pedig arra biztatta, hogy figyelmesen olvassák el a nyilatkozatot, és vonják le maguknak a következtetéseket.
Ferenc pápa elsőként kell, hogy jó példát mutasson bíborosoknak és püspököknek, akik leplezték McCarrick visszaélését, és le kell mondania velük együtt 
– írta Carlo Maria Vigano érsek a konzervatív amerikai katolikus sajtótermékekben és egy jobboldali olasz napilapban egyidejűleg közzétett iratban, de bizonyítékokkal nem állt elő.

Vigano érsek számos volt és jelenlegi katolikus egyházi tisztviselőt vádolt meg azzal, hogy eltussolták McCarrick ügyeit.
Washington volt érsekét azzal vádolják, hogy 50 éve szexuálisan bántalmazott egy fiatalkorút, és papnövendékeket kényszerített arra, hogy lefeküdjenek vele. Vigano állítása szerint Ferenc pápa 2013-ban rehabilitálta az akkor már szankcionált McCarricket.

A 88 éves volt washingtoni érsek lemondását a Vatikánt irányító bíborosi testületben elfoglalt posztjáról csak idén augusztusban fogadta el Ferenc pápa.

McCarrickre azt szabták ki, hogy élete hátralévő részét a világtól visszavonulva, imával és bűnbánattal töltse.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések