Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Épületet is robbantottak a jordániai terroristák

Terroristákon ütött rajta a jordániai rendőrség szombaton Ammántól északra: az akcióban legalább három rendőrtiszt életét vesztette – közölte Dzsumana Gunejmata jordániai kormányszóvivő.
A terroristákat azzal gyanúsították, hogy ők felelősek azért a támadásért, amely a biztonsági erők egy másik tagjának életét követelte az előző nap. A szélsőségesek Szalt városának egyik lakóépületében barikádozták el magukat, és a hatóságok felszólítására sem adták meg magukat, sőt, rálőttek a rendőrökre. Ezt követően felrobbantották az épületet. A támadásban többen megsebesültek, köztük civilek – mondta el egy illetékes. A biztonsági erők három szélsőségest őrizetbe vettek.

A razzia előtt a rendőrök olyan információhoz jutottak, hogy a sejt tagjai követték el a biztonsági erők elleni pénteki támadást al-Fuhajsban. Szalt néhány kilométerre fekszik al-Fuhajstól. A merénylet célpontja egy járőrkocsi volt, amelynek aljára pokolgépet szereltek. Az autó egy zenei fesztivál biztonságáért felelt. A támadásban egy parancsnok és hat járőr vesztette életét. Egyelőre egy csoport sem jelentkezett elkövetőként – közölte a belügyminisztérium.

A jordániai királyság fontos szerepet játszott az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalícióban Szíriában és Irakban. A közel-keleti ország többször vált a szélsőségesek célpontjává az elmúlt időszakban: 2016-ban az Iszlám Állam dzsihadistái hét katonával végeztek a szíriai határ közelében.

MTI

Nincsenek megjegyzések