A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Előzetesben marad VV Fanni feltételezett gyilkosa

Novozánszki Fanni november 20-i eltűnése után hét nappal előzetes letartóztatásba helyezték B. Lászlót, akit az egykori villalakó meggyilkolásával gyanúsítanak. Bár a férfi azóta is tagadja a gyilkosságot, kamerafelvételek bizonyítják, illetve ő maga is elismerte, hogy az ájult lányt levitte a lakásából egy mélygarázsba, majd elhajtott vele.
A Fővárosi Törvényszék közleményben tudatta, hogy A Budai Központi Kerületi Bíróság ügyészi indítványra ismételten, ezúttal 2018. november 27-ig hosszabbította meg annak a férfinak a letartóztatását, aki a nyomozóhatóság szerint alaposan gyanúsítható egy ismert valóságshow-szereplő megölésével.

A letartóztatás meghosszabbítását azzal indokolták, hogy esetében a szökés és elrejtőzés veszélye a bíróság megállapítása szerint továbbra is fennáll.

Mint írják, a gyanúsított továbbra is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. november 20-án ismeretlen módon magatehetetlenné tette, majd megölte a sértettet, akinek a holttestét egy bérelt személygépkocsival egy jelenleg még ismeretlen helyre szállította. A megalapozott gyanút a rendőri jelentések, a biztonsági kamerák felvételei, a helyszíni szemlék során készített jegyzőkönyvek, a tanúk vallomásai, az eltűnés bejelentéséről felvett jegyzőkönyv és annak mellékletei, valamint a házkutatásról és a lefoglalásról készült jegyzőkönyvek támasztják alá.

Döntése során a bíróság kiemelten vette figyelembe azt a tényt, miszerint a gyanúsított két nappal a bűncselekmény elkövetése után a mobiltelefonja internetes felületén rákeresett arra, hogy melyik országban nincs kiadatás Magyarországra, valamint Belize városában egy fő részére szabad szobákat nézett a 2017. november 30. és 2017. december 30-a közötti időszakra.

A fenti körülményekre, a cselekmény jelentős tárgyi súlyára, valamint a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottnál – annak rendezettnek tűnő személyi körülményeitől függetlenül – továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Indokolásában a bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy az esetleges sértetti holttest hiánya még további nyomozást igényel, a gyanúsított által eddig letartóztatásban töltött kilenc hónap pedig a cselekmény jellegéhez viszonyítva nem minősül aránytalanul hosszú időnek.

Az augusztus 22-i végzés ellen az ügyész, a védő és a gyanúsított is egyaránt fellebbezett.

Kiemel kép: Sajtóklub/RTLII/Bársony Bence

  • Magyar labdarúgó-válogatott - Kovács István is kerettag
  • Izraelben is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak
  • Illegális bevándorlás - Az uniós befizetések leállításával fenyegetőzik az olasz kormányfőhelyettes
  • A szokásosnál öt-hat nappal korábban kezdték Villányban a kékoportó szüretelését
  • Hőség - Megfékezték a Berlin közelében pusztító erdőtüzet
  • Megjegyzés küldése

    0 Megjegyzések