A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkezdődött a pedofília legalizálása, a relativizálásával: “A pedofília egy természetes szexuális orientáció”

Egészen megdöbbentő kijelentéseket tett a Würzburgi Egyetem egyik hallgatója egy TED előadáson. Szerinte a pedofília egy természetes szexuális orientáció.

TED: A pedofil ugyanolyan mint a heteró

Mirjam Heine a TEDxTalk keretében igyekezett bizonygatni, hogy a pedofília ugyanolyan természetes orientáció, mint a heteroszexualitás.
“A jelenlegi kutatások szerint a pedofília nem megváltoztatható szexuális orientáció. Csakúgy, mint például a heteroszexualitás. Senki sem dönt úgy, hogy pedofil legyen. Ezért nem is tudnak nem azok lenni.”
Heine egészen abszurd érvelése szerint, annyi a különbség a többi orientációhoz képest, hogy ennek a megélése katasztrófával végződik. Az előadó hozzátette, szerinte “felelősségünk, hogy a pedofilokkal szemben negatív érzéseinket felülvizsgáljuk, és ugyanolyan tisztelettel viseltessünk feléjük, mint mások felé.”

Heine szerin a pedofilok olyan emberek, akik a saját szexualitásukat nem választották, éppen ezért el kellene fogadni, hogy ez egy szexuális preferencia. Mármint a gondolat és az érzés, nem pedig a cselekedet.
“Meg kellene különböztetni a gyerekbántalmazást a pedofíliától. Nem kellene növelnünk a szenvedésüket azzal, hogy kirekesztjük, vádoljuk és csúfoljuk őket.”
A TED hivatalos programleírásában azt írják, Mirjam Heine orvostan-hallgató. A tartalmi ismertetőben azt írja, a férfi társadalom 1-2 százaléka tekinthető pedofilnak, ami világméretekben több mint 57 millió embert jelenthet. (Nem tudom ez a számolás hogyan jött ki…)


Heine a leírás szerint Dr. Beier professzor munkásságát követi, aki a Berlini Egyetem szexológiai és szexuál-orvostani intézetének vezetője. Az ő prevenciós projektje a “Ne támadj!”. Heine alaptézise, hogy senki sem felelős a szexuális vágyaiért és érzéseiért, de a pedofiloknak meg kell tanulniuk azokat kontrollálni.

A TED előadást teljes joggal össztűz alá vette az internet népe és néhány szervezet. A vállalat ezt követően levette a videót a netről, és igyekeznek eltüntetni a másolatokat is.

A TED magyarázata szerint az alapüzenet nem az volt, ahogyan sokan értelmezték, de a levétel mellett döntöttek, mert az előadást félre lehetett interpretálni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések