A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BMW-gyár: Balmazújvárosból is lehetnek beszállítók

Mihamarabb össze kell hangolni a beruházók munkaerő-igényét.
A Debrecen határában tervezett BMW autógyár kapcsán Balmazújváros és Debrecen jövőbeni együttműködéséről szóló sajtótájékoztatón vett részt Balmazújvárosban Papp László, Debrecen polgármestere, aki kiemelte: a beruházás az egész régiót érinti. Fontosnak tartja a közös fejlődést, amelyből mindkét település polgárai profitálhatnak. Minél hamarabb össze kell hangolni a beruházók munkaerő igényét a szakképző intézmények képzési kínálatával.
Itthon kell tartani a fiatalokat”
– hangsúlyozta. – Szakképesítést kell biztosítani a BMW-s munkahelyekről álmodó diákoknak. Az a közös törekvésünk Nagy Tamás polgármesterjelölttel, hogy a balmazújvárosi emberek itt tudjanak dolgozni, itt tudják megteremteni jövőjüket, és ne hagyják el a várost. Balmazújváros kis- és középvállalkozói beszállító szerepet kaphatnak.
Papp László felajánlotta, hogy az EDC Debrecen Nonprofit Kft. sok éves tapasztalatait átadja Balmazújvárosnak.

Tudást és kapcsolatrendszert

Tiba István országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az elmúlt bő 10 év fejlesztései megfelelő alapot nyújtanak a sikeres együttműködéshez.

Nagy Tamás kijelentette: – Nemcsak a BMW-gyárról van szó, hanem a balmazújvárosi kis- és középvállalatokról is. Segíteni kell a helyi cégeket, hogy megkapják azt a tudást és kapcsolatrendszert, amivel beszállítói lehetnek a nagyobb gyáraknak. Meg kell találni továbbá azokat a képzéseket, amelyekkel piacképes tudást és jó munkahelyeket szerezhetnek a balmazújvárosi fiatalok – mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések