A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Batman már a múlt: leszbikus szuperhős védelmezi Gotham városát

A CW a transznemű szuperhősös sorozata után feléleszti a Batwomant is a képernyőn: teljesen LMBT-baráttá akarják tenni a DC-univerzumot.
Batwoman szerepére Ruby Rose-t kérték fel, aki magát gender fluidnak tartja. Bármit is jelentsen ez valójában.
A sorozatleírás szerint a főszereplő a Batwoman bőrébe bújó leszbikus zsidó Kate Kane lesz, aki “szenvedéllyel képviseli majd véleményét és harcol a társadalmi igazságosságért.”
A sorozat producere az a Greg Berlanti lesz, aki számtalan CW tartalom felelőse, valamint az ő kreálmánya a Kszi Simon című film is.
Hogyan lett Batwoman-ből leszbikus szuperhős?
A DC-univerzumban évtizedekkel ezelőtt volt bevett szokás, hogy különböző mellék-szuperhősökkel támogatják meg a központi karaktereket. Ilyen volt a Superwoman és Batwoman is. A Wikipedia-oldal leírása szerint az 50-es években Batwomant Batman szerelmeként tárták az olvasók elé, hogy oszlassák a szuperhős homoszexualitásával kapcsolatos vádakat.
Gender fluid színésznő játszhatja a leszbikus Batwoman-tGender fluid színésznő játszhatja a leszbikus Batwoman-t
50 év alatt persze gigantikusat fordult a világ. 2006-ban ugyanis a DC bejelentette, hogy a karakter újraalkotásánál Kate Kane-ből egy leszbikus nőt faragtak. A képregényben rövid időn belül bekerült egy szerelmi szál is, Batwoman a nyomozóval, Renee Montoyával lépett romantikus kapcsolatba.
Dan Didio, a DC elnökhelyettese a döntéssel kapcsolatban a következőket mondta:
“Itt nemcsak arról van szó, hogy behozunk a sorozatba egy leszbikus szereplőt. Szeretnénk nyitottabbá és toleránsabbá tenni a DC Comics világát. Vannak erős és hősies afroamerikai, hispano (spanyol) és ázsiai karaktereink is. Szeretnénk minél multikulturálisabb világot felépíteni a DC-ben. Ez olvasóink igénye is.”
A sorozat 2014-ig futott, most a TV-képernyőn próbálják feléleszteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések