A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az afgán menekült által agyon szúrt norvég fiú anyja, a rasszizmus miatt aggódik

A liberális mintaállamban, Norvégiában „zajlik az élet”. Valószínűleg kevés magyar ember találkozott Håvard Pedersen nevével. Érthető, hisz ő csak egy egyszerű 18 éves norvég fiú volt, akit néhány hete minden előjel nélkül halálra késelt egy hasonló korú afgán migráns a sarkkörön túl fekvő, eleddig csendes Vadsø városában.
A gyanúsított tagad, viszont a rendőrség – akinek már volt dolga vele korábban is – kamerafelvételek alapján gyanúsítja, és helyezte előzetes letartóztatásba.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi és miért történt. Ám a szülők fontosnak érezték, hogy kiadjanak egy közleményt, amelyben egyrészt szívhez szólóan emlékeznek kedves, barátságos, mindenkiben csak a jót látó fiúkra, ugyanakkor visszautasítják, hogy bárki rasszista találgatásokba bocsátkozzon az érthetetlen gyilkosság kapcsán.

Vajon hogy jutott ez eszükbe? Pirospozsgás, szőke, kék szemű, mosolygós gyermekük holtteste szinte még ki sem hűlt, nekik meg első dolguk elítélni a „rasszista spekulációkat”.

Erre rímel Maria Ladenburger esete, akit szintén egy afgán migráns gyilkolt és erőszakolt meg Németországban. Maria apja magas rangú EU-bürokrataként dolgozott és arra kérte a gyászolókat, hogy lánya temetésére szánt koszorúk helyett adakozzanak inkább egy migránsokat segítő alapítványnak.

Ezekből az esetekből is látszik, hogy nem csak az iszlamista terror sújtja a világot, hanem liberálisok PC-terrorja is. Csak az nem látszik, melyiknek lesz nehezebb véget vetni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések