A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Atlétika Eb: Gyurátz Réka és Gyürkés Veronika is döntős

A kalapácsvető Gyurátz Réka és a 3000 méteres akadályfutásban induló Gyürkés Veronika is döntőbe jutott a Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokságon. 
3000 méteres akadályfutásban két előfutamot rendeznek és a futamok első öt-öt helyezettjei valamint az öt legjobb idővel rendelkező versenyző jut tovább. Gyürkés Veronika alig másfél másodperccel maradt el az egyéni legjobbjától, amelyet idén teljesített és bár hetedik lett a futamában,  9:38.56-as ideje elégnek bizonyult a továbblépéshez. 

Kácser Zita szintén egyéni legjobbját teljesítette, ám 9:53.36-as idővel a 14. helyen ért célba és így nem folytathatja szereplését. 

Női kalapácsvetésben 70 méter volt a meghatározott selejtezőszint és a legjobb 12 dobó került a fináléba. Orbán Éva két érvénytelen kísérletet követően 59.28 métert dobott, így a világbajnoki hetedik kalapácsvetőnő nem jutott tovább. 

Gyurácz Réka 69,45 méterre dobta a szert és mivel a második selejtezőcsoportban már lehetett tudni, hogy ez elég lesz a fináléhoz, így egyetlen érvényes kísérlettel biztosította helyét a döntőben. 

Folytatódtak a hétpróba küzdelmei: Krizsán Xénia távolugrásban idei legjobbját teljesítve 6,24 métert ugrott és összesítésben a nyolcadik helyen áll. Zsivoczky-Farkas Györgyi két rontott ugrás után 577 centimétert teljesített így folytathatja a versenyt. Ő két számmal a vége előtt a 21. helyről várja a folytatást. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések