A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Akár már ebben a hónapban megjelenhet a holografikus telefon

Egy igazán nagy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy tényleg megjelenjen a korábban már sokat emlegetett holografikus telefon - írja a HVG.
Több mint egy évvel ezelőtt hallhattunk először a RED cég Hydrogen One nevű telefonjáról, amelynek különlegességét a gyártója által holografikusként emlegetett kijelző jelentette. Akkoriban úgy hírlett, hogy már az idei év elején megjelenik, de nem került elő sem a CES-en, sem az MWC-n, de még kiállítástól függetlenül sem. Sokan már kételkedni kezdtek abban, hogy egyáltalán lesz belőle valami, azonban most megérkezett a válasz a kétkedőknek: a Hydrogen One a már átment az FCC (az Egyesült Államok szövetségi távközlési bizottsága) jóváhagyási folyamatán.

Jelenleg úgy tudni, hogy a telefon még ebben a hónapban megjelenhet. Néhány specifikációjára is fény derült, így többek között arra, hogy 4510 mAh-s akkumulátora lesz, és két SIM is tehető majd bele, bár az FCC weboldalán találhatók infók szerint egy egyik SIM csak adatforgalomra használható. Az 5,7”-es kijelző felbontása 2560 x 1440 pixel lesz, és 128 GB-os lesz – a bővíthető – tárhely. A RAM mennyiségét még nem tudni.

Az eszközzel 3D-s fényképek és videók is készíthetők majd, ezért is van nagy szükség a tárhely bővíthetőségére. A RED szerint a 3D-s hatás a cég 4V (4-View) holografikus videoformátumával érhető el, és 3D szemüvegre sem lesz szükség. A telefon első tesztelőit lenyűgözte a 4V kijelző minősége, bár a demó szigorúan ellenőrzött környezetben készült, és a cél a funkciók bemutatása volt. A holografikus képek ugyan nem „ugranak ki” a telefonból, de mindenképpen érződik a mélység dimenziója is.

A készülék nem lesz olcsó. Az alumíniumvázas modell ára 1295 dollár (nagyjából 358 ezer forintnak megfelelő összeg), a titánvázasé 1595 dollár (körülbelül 440 ezer forintnak megfelelő összeg) lesz az amerikai piacon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések