A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vártnál erősebben bővült a foglalkoztatás júliusban az Egyesült Államokban

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás júliusban az Egyesült Államokban - derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett adataiból.
A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet (Automatic Data Processing/ADP) kimutatása szerint az év hetedik hónapjában 219 ezerrel emelkedett a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma, ami februárban mért 241 ezres érték óta a legnagyobb szám. 

Piaci elemzők ennél kisebb értéket, 185 ezres növekedést vártak júliusra. A júniusra közölt 177 ezres növekedést felfelé, 181 ezerre módosította az ADP a felülvizsgálat után.

Júliusban a legfeljebb 49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatoknál 52 ezerrel, az 50-499 alkalmazottat foglalkoztató középvállalatoknál 119 ezerrel, a nagyvállalatoknál pedig 48 ezerrel emelkedett a munkahelyek száma.

A növekedés négyötöde jutott a szolgáltatóipari szektorra (177 ezer), az árutermelésben pedig 42 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma. A feldolgozóiparban 23 ezerrel, az építőiparban 17 ezerrel, a nyersanyagipar-bányászatban pedig 3 ezerrel nőtt a létszám. 

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó júliusi munkaerő-piaci adatait. Elemzők 190 ezres növekedést várnak a júniusi 213 ezres emelkedés után.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések