A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Coca-Cola belép a globális kávépiacra, megveszi a Costát

Az amerikai multi 3,9 milliárd fontot, vagyis 5,1 milliárd dollárt fizet a brit kávézóláncért – értesült a Bloomberg. Az üdítőóriásnak ez az első globális kávémárkája.
A Whitbread PLC 1995-ben 19 millió fontért vásárolta az Egyesült Királyság területén 39 egységgel rendelkező láncot, amelytől most 3,9 milliárdért válik meg, a részvényesek nem kis örömére.

A Coca-Cola és a Pepsi is hasonló gondokkal küzd és alternatívákat keres, mivel folyamatosan csökken a kereslet a cukros-buborékos üdítők iránt. Utóbbi szintén ebben a hónapban jelentette be, hogy 3,2 milliárd dollárért megvásárolja a szódakészítőkről ismert SodaStream Ltd. márkát. A Coke ezzel szemben a meleg italok piacán terjeszkedik a Costa felvásárlásával.

A Costa a Starbucks után a világ második legnagyobb kávézólánca, világszerte mintegy 3800 üzlettel. A tranzakciót a tervek szerint 2019 első felében zárják le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések