Hirdessen itt

4 milliárd forintos gázszámlát küldtek ki egy vaszari férfinak

Igencsak meglepődött egy vaszari férfi, mikor a napokban a közműtől több mint 4 milliárd forintos gázszámlát kapott. A csekken pontosan 4 100 187 032, azaz négymilliárd-százmillió-száznyolcvanhétezer-harminckettő forint állt. –írja a Blikk.
„A feleségem mesélte, hogy azt látta, teljesen elfehéredtem.

 Én erre nem is emlékszem, mert annyira megdöbbentem, hogy kiesett az életemből néhány másodperc” – mesélte Kovács Ferenc. A férfi csak szombaton nézte meg a pénteken küldött számlát, így hétfőig várnia kellett azzal, hogy reklamáljon az irreális összeg miatt. 
A férfi biztos volt abban, hogy tévedés történt, ezért nem aggódott azon hogyan fizeti majd ki a négymilliárdos számlát. 

„Úgy mentem oda az ügyfélszolgálatra hétfőn, hogy szeretném kifizetni a csekket. Az úr tájékoztatott, hogy nála nem tudok fizetni, de én ragaszkodtam hozzá. Amikor közelebbről megnézte a csekket, nem hitt a szemének. Hívta a főnökét. Kiderült, hogy a csekket kiállító ügyintéző írta el az összeget. Végül csak 15 ezer forintot kellett fizetnem. A szolgáltató sűrű elnézések közepette elismerte: elszúrta. Nem szeretném, hogy elbocsássák az illetőt. Emberek vagyunk, hibázunk” – mesélte a férfi a Borsnak.
A lap megkereste az NKM Földgázszolgáltató Zrt-t, ahol azt közölték, hogy az ügyfél kérésére egyedi csekket állítottak ki. A csekkre tévesen a fizetendő összeg helyett a 10 számjegyű felhasználó azonosító került. 

Mivel az ügyfél azonnal jelezte a hibát, elnézést kértek és megkapta a helyes összeget tartalmazó kijavított csekket. 


Forrás: blikk.hu, rtlklub.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések