A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Váratlanul kiengedték a börtönből Czeglédy Csaba testvérét

Szabadul az előzetes letartóztatásból hétfőn Czeglédy Péter, a tavaly óta szintén előzetesben lévő Czeglédy Csaba testvére. Ugyanabban a büntetőügyben gyanúsították meg őt is, az egyelőre nem derült ki, most miért engedik el.
Még májusban vettek őrizetbe a NAV nyomozói újabb három embert, köztük Czeglédy Pétert, Czeglédy Csaba testvérét, akivel hétfőn délelőtt közölték, hogy ma hazamehet – erről ügyvédjétől értesültünk, akivel már beszélt telefonon. Ugyanakkor egyelőre semmilyen határozatot nem kaptak erről, így azt sem tudni, hogy esetleg az előzetes letartóztatás helyett enyhébb kényszerintézkedésként házi őrizetbe kerül-e. Az sem derült ki, hogy mi az oka annak, hogy szabadon engedik.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között a diákmunka-közvetítéssel foglalkozó cégei 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csaba korábban az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt színeiben volt szombathelyi önkormányzati képviselő, de ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések