A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Perverz üzeneteket küldött a gyerekeknek, mégis megúszhatja a pedofil tanár

A szexuális tartalmú üzenetekért nem lehet felelősségre vonni, megszüntették az ellen folyó egyik nyomozást.
Úgy tűnik, megúszhatja a pedofil botrányba keveredett tanár, aki korábban külsejét elváltoztatva akarta Londonba szöktetni a kisfiút, hogy ott új életet kezdjenek. A szexuális zaklatással gyanúsított Sz. Zoltán ügye fordulatot vett, miután kiderült: megszüntették az ellen folyó egyik nyomozást.

A férfi bűne nem csupán az volt, hogy 11 éves tanítványát meg akarta szöktetni Londonba, de durva szexuális tartalmú üzeneteket is írt a kiskorúnak- írja a Blikk. Hozzáteszik: ezért 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve.

Ám a sikamlós tartalmú üzenetváltásokért viszont egy különös jogi kiskapu miatt nem vonják felelősségre. Az ügyészség legfrissebb határozatából kiderül, hogy „erkölcsileg helytelenítendő”, ám az obszcén szexuális tartalmú csetbeszélgetés miatt nem büntethető a pedagógus.

Pedig tanár és diákja között arról is szólt többek között a beszélgetés, hogy hogyan szexeljenek.

Mivel a gyerek önszántából cselekedett és nem az iskolai oktatás ideje alatt váltották a vulgáris üzeneteket, nemhogy szexuális zaklatásért, de még kiskorú veszélyeztetéséért sem lehet felelősségre vonni.
"Nem értek a paragrafusokhoz. Bár kénytelenek vagyunk elfogadni a hatóság döntését, de nem értünk egyet vele. A fiam végre lassan megnyugszik, nem akarjuk megint feltépni a lelki sebeit" – mondta a kisfiú édesanyja.
Lapunk úgy tudja, az iratokból megállapítható, hogy a kiskorú érzelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztető csetbeszélgetések iskolai időn kívül történtek, amikor a nevelő felügyeleti joga nem érvényesül. Ennek megfelelően a pedagógusnak a gyerekkel folytatott obszcén szexuális tartalmú beszélgetése „mindössze” erkölcsileg helytelenítendő fegyelmi vétségnek minősül, ezért nem büntetőjogi kategória.

A kisfiú édesanyja a Blikknek elárulta azt is, hogy miután rengeteg viszontagságon átesetek, mindkettőjüket pszichológus kezelte, végül úgy döntöttek, nem fellebbeznek a határozat ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések