A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női junior kézilabda-vb: Romániát is eltakarította az útból, elődöntős a magyar csapat

Gyenge első félidő után feltámadt hamvaiból a magyar női U20-as kézilabda válogatott és nagyon magabiztosan masírozott a debreceni vb elődöntőjébe.
Golovin Vlagyimir lányai ott folytatták támadásban a Románia elleni negyeddöntőt, ahol abbahagyták kedden Szlovénia ellen, az első percekben mégsem sikerült ellépni az ellenféltől. Háfra Noémi a kezdeti bizonytalanság után elkezdte szórni a tőle elvárható gólokat, Lakatos Rita pedig ezúttal is remekül osztogatott Pásztor Noéminek, olyat is láthattunk viszont, amit ezen a világbajnokságon eddig még nem: Márton Gréta lövést hibázott, tizennyolc tökéletes kísérletet követően hárította Kelemen Ioana-Raluca próbálkozását.

Védekezésben viszont eltűnt a Szlovénia elleni magabiztosság, s bár Suba Sára egyszer-kétszer túl tudott járni a román lányok eszén a magyar kapuban, a román nehéztüzérség alaposan megszórta magát, Sorina-Maria Tirca és Raluca-Maria Petrus is kíméletlenül bombázott. A sárga mezes játékosok szerencsénkre folyamatosan kettő percet érő szabálytalanságokat követtek el, akadt olyan alkalom is, amikor egy eladott labda után ketten is a magyar térfélen ragadtak, így bő negyed óra elteltével 10-6-ra vezettünk.

Egy kettős magyar emberhátrány viszont teljesen kizökkentette a lányokat, az addig sem túl stabil védekezés pedig teljesen szétesett. Románia megérezte a vérszagot és valósággal átgázolt a magyar csapaton, az első félidő második felében egy 11-4-es futást produkálva megfordította a találkozót, a lehető legjobbkor érkezett a szünet a magyar lányok számára, akik a visszaeső védekezésnek köszönhetően támadásban is elbizonytalanodtak.

A szünet kicsit hosszabbra sikeredett, mint azt vártuk, a debreceni Főnix Csarnok nagykijelzője mondta fel a szolgálatot, a második félidő így kézi időméréssel és magyar hengerrel kezdődött. Négy perc alatt négy lőtt góllal és nulla kapottal, no meg a csereként a kapuba érkező Bínó Boglárka bravúrjaival azonnal megfordította az állást a magyar csapat, a rohanást Tirca hétméterese szakította meg.

21-19-es állásnál már ismét kettővel vezettek Golovin Vlagyimir lányai, a románok játékába pedig visszatért a bizonytalanság, a hiba és az idegeskedés, akadt olyan magyar lerohanás, amit úgy nézett végig a sárga mezes csapat, mintha csak moziban ülnének. Ha az első félidőben Háfra Noémi, a másodikban Faluvégi Dorottya volt a magyar csapat vezére, az apró termetű szélső négyszer is betalált a második felvonás első negyed órájában, Márton Anna találatával pedig már 25-21-re vezettünk.

A románok nem csak a fonalat, hanem a türelmüket is elveszítették, támadásban teljesen elbizonytalanodtak, a második harminc percben mindössze 9 gólt voltak képesek szerezni. A magyar válogatott végül 31-26-ra győzte le ellenfelét egy remek második félidei teljesítménnyel, az elődöntőben a Dánia - Dél-Korea mérkőzés győztesével találkozik a Főnix Csarnokban.

Női junior kézilabda-világbajnokság, negyeddöntő

Románia-Magyarország 26-31 (17-14)

Az M1 bemondónője Insta-posztban reagált a fradis gigabakira

Lipcsei Betta szerint tegnap Belgium a Ferencvárossal csapott össze a vb-n. Ugyan még élőben kijavította magát, de most Instagramon is megszólalt. Hatalmasat bakizott Lipcsei Betta, az M1 bemondónője a keddi híradóban: a tegnapi elődöntő első meccsén Franciaország Belgium ellen lépett pályára, a műsorvezető azonban picit másképp konferálta fel a dolgot: akkor és ott úgy gondolta, hogy a belgák valójában a Ferencvárossal csapnak össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések