A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női junior kézilabda-vb: döcögős kezdés után sima magyar siker a nyolcaddöntőben

Az U20-as magyar női kézilabda-válogatott 31-17-re legyőzte Szlovéniát a világbajnokság nyolcaddöntőjében. A negyeddöntőben Románia következik.
Parádés győzelemmel szerezte meg a csoportelsőséget a női U20-as világbajnokság A-csoportjában a magyar női kézilabda válogatott, a felnőtteknél szinte egyeduralkodónak számító Norvégiát nyolc góllal gázolta el Golovin Vlagyimir együttese. Egy szünnapot követően kedden már a nyolcaddöntőket rendezték meg Debrecenben, a magyar csapatnak pedig azzal a Szlovéniával kellett farkasszemet néznie, amellyel az utóbbi időszakban háromszor is találkozott felkészülési mérkőzésen és mindhárom alkalommal végtelenül simán győzte le, a legkisebb különbség tízgólos volt a felek között.

A szlovénok a B-csoportból, Oroszország, Dél-Korea és Izland mögött negyedik helyen léptek a nyolcaddöntőbe, de az már a csoportmérkőzéseken is kirajzolódott, hogy nagyon kellemetlen ellenfelei tudnak lenni bárkinek. Nem is sikerült annyira felpörögnie a magyar lányoknak, mint Norvégia elleni presztízsmeccsen, az első negyed órában egyszer sem tudtuk átvenni a vezetést a szlovénoktól, Tjasa Lovsinnal pedig szinte semmit sem tudott kezdeni a magyar védekezés, ami alapvetően szétszórtabbnak tűnt mint a csoportkör utolsó mérkőzésein.

A magyar kapuban ezúttal Hlogyik Petra kapott lehetőséget, a norvégok ellen parádézó és 57 százalékos védési hatékonysággal záró Suba Sára kárára, de a gyengébb védekezésnek köszönhetően ő sem tudott hatékonyan hárítani. A szünetre ezzel együtt is kétgólos magyar előnnyel vonulhattak a felek, Kácsor Gréta fantasztikus időn túli szabaddobásgóllal zárta le az első harminc percet.

A fordulás után aztán sikerült ritmust váltania Golovin Vlagyimir lányainak, megérkeztek Hlogyin védései is és az első félidőben szerzett tizenkét gólunk felét mindössze kilenc perc alatt megszereztük a második játékrészben. Innentől kezdve egyre felszabadultabb játékot játszott a magyar csapat, bő negyed órával a találkozó vége előtt már nyolcgólos volt az előny.

A szlovénok nagyon elfáradtak a végére, a debreceni közönség pedig igazán jól szórakozhatott az utolsó percekben, kijött a csapatok közötti különbség, a magyar lányok végül tizennégy gólos különbséggel múlta felül Szlovéniát. A legjobb négy között a Horvátországot kiejtő Románia lesz Magyarország ellenfele, a találkozót szerda délután 16.15-től rendezik a debreceni Főnix Csarnokban.

Junior női kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntő


Magyarország-Szlovénia 31-17 (12-10) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések