A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megőrült? Letört egy visszapillantót, majd egy tömött busz utasait is veszélybe sodorta a türelmetlen sofőr Budapesten – videó

Az életveszélyes manőverről felvétel is készült.
A Budapesti Autósok Közösségének alapítója tette közzé azt a felvételt, amelyet autójának fedélzeti kamerája rögzített. A videón az látható, hogy a szemből érkező buszt két teherautó is előzi egymás után, a második azonban már nem tudott időben visszatérni a saját sávjába, így letörte a szabályosan közlekedő autó visszapillantó tükrét. Csősz Krisztián szerint a közösségnek gyakran küldenek hasonló videókat, de nem hitte volna, hogy egyszer ő jár pórul. A busz utasai is megsérülhettek volna egy hirtelen fékezés során, de az is csak a férfi lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt karambol.
– A Harmat utcáról kanyarodtam a Sibrik útra, ezen a területen ugye jobbra. Itt végig egy előzni tilos záróvonal van. Szembe velem két autó előzött egy BKV-járművet, ami egyébként úgymond dugig volt, tehát tele volt emberrel – mesélte a Tényeknek Krisztián. – Elkerülni úgy tudtam, hogy a padkára teljesen lehúzódtam, és szemből lényegében, egy egy-két centin múlott, hogy összementünk. Na, most mindenki megállt ugye, hogy itt esemény történt. Megállt mindenki jogkövető módon, az elkövető is, illetve a buszos is nyilvánvalóan – vázolta fel az eseményeket.
Nem keletkezett jelentős anyagi kár, valamint a teherautó türelmetlen sofőrje is bocsánatot kért, ezért maguk között elrendezték a problémát.

A Tények egy szakembert is megkérdezett a tömegközlekedési eszközök helyes kikerülési módjáról.

– Ugye, öt feltétel van. A belátható útszakasz hossza, az, hogy megfelelő oldaltávolságom legyen, az, hogy lássam, hogy hova fogok visszatérni, és úgy tudjak visszatérni, hogy a mögöttes forgalmat ne akadályozzam, a szembejövőt se, illetve a megfelelő sebességkülönbség – tájékoztatta a Tényeket Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések