A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghan Markle ismét felrúgta a protokollt – kényes ügyben foglalt állást

Írországi látogatásán nyíltan kiállt az abortusz legalizálása mellett.
Miután idén májusban az írek leszavazták a teljes abortusztilalmat, a kedden az országba látogató Sussex-i hercegnének is volt ehhez pár szava. Ezzel megszeghette a protokollt, ugyanis a királyi család tagjai nem foglalnak állást politikai kérdésekben.

Catherine Noone szenátor találkozott a hercegnével és Harry herceggel, s ezt egy tweetben meg is írta. „A hercegnével beszélgettünk a legutóbbi népszavazási eredményekről. Érdeklődéssel követte az eseményeket s elégedett volt az eredménnyel” – írta. Markle az Insider szerint ezzel kockáztatott, hiszen ilyesmit nem szokás csinálni a királyi családban. A politikusnő ebbe valószínűleg bele is gondolhatott, mert azóta törölte a tweetet, s erről ezt nyilatkozta az Independent weboldalnak: „Azért töröltem, mert véletlenül félrevezető voltam – a hercegné egy pillanatig sem politizált.”

Az állam fejeként a királynőtől elvárják, hogy maradjon távol a politikától, s hivatalosan ne kommentálja az eseményeket. II. Erzsébet weboldala azt állítja, a királynőnek „szigorúan semlegesnek kell maradnia a politikai kérdésekben”. S bár ez a szabály nem vonatkozik a család többi tagjára, ők is igyekeznek betartani azt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések