A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mallorca besokallt a turistaorgiáktól - akár egymillió forintra is büntethetik a botrányosan viselkedőket

A városi tanács a nyilvános meztelenkedést, a kéjgázt és az erkélyről leugrálást is keményen büntetni fogja. Mutatjuk a képeket és a videót, mi megy ott.
Európa egyik legkedveltebb üdülőhelyének hatóságainál betelt a pohár. Palma de Mallorca városvezetése úgy döntött: ezentúl kemény bírsággal sújthatják a rendőrök azokat a fiatal turistákat - főként britek, németek, hollandok, franciák járnak oda -, akik az ott lakók nyugalmát megzavarva szabályos orgiákat csapnak a nyaralásuk alatt. Akár háromezer euróra, tehát közel egymillió forintra is rúghat a helyszíni bírság, amit azért már megérez egy ember, még nyugat-európai mércével is.

A büntetést nyilvános meztelenkedésért, az úgynevezett nevető-, vagy kéjgáz használatáért, a "balconing"-nak nevezett, mostanában divatos erkélyről leugrálás, és bármilyen egyéb botrányos viselkedés vonhatja maga után.

A városi tanács indoklása szerint ez nem a turisták ellen szól, de nyugalmat akarnak, és a helybeliek is nagyon elégedetlenek, előfordult, hogy egy ott lakó önbíráskodással "tett helyre" egy-két részegen randalírozó fiatalt.

A dolog egyébként tényleg nem tűnik viccesnek. Ahogy arról mi is hírt adtunk, az utóbbi időben több fiatal turista vesztette életét erkélyről lezuhanva Mallorcán. A legtöbb baleset épp a "balconing" során történt, amikor a többnyire ittas turisták egyik balkonról a másikra szökellnek, vagy a balkonról próbálnak beugrani a hotel medencéjébe egyfajta bátorságpróbaként.





@ rafallado2 által megosztott bejegyzés,


@ rafallado2 által megosztott bejegyzés,




Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések