A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Liberálisok fenyegetik Novák Katalint mert a klasszikus családi modell mellett emelte fel a hangját

A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony – erősítette meg Kaposváron elmondott, liberális körökben nagy botrányt kavart gondolatait Novák Katalin. 
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt a szavai miatt fenyegető, személyeskedő és alpári stílusban megfogalmazott üzenetekkel támadták közösségi oldalán, a Magyar Liberális Párt képviselője pedig a Pride melegfelvonulásra invitálta. Az államtitkár – visszautasítva a meghívót – egyértelművé tette: a kisebbségek jogai erősek, a többségétől eltérő szexuális irányultságú emberek is biztonságban élhetnek hazánkban.

– Magyarországon a kisebbségek jogai erősek, a többségétől eltérő szexuá­lis irányultságú emberek is biztonságban élhetnek itt. Alaptörvényünk egyértelműen fogalmaz: „Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a család intézményét mint a nemzet fennmaradásának alapját.

A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony” – írta Bősz Anettnek, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselőnek címzett nyílt válaszlevelében Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Bősz Anett a Pride felvonulásra is meghívta az államtitkárt, mire a politikus úgy reagált: a hétvégi felvonuláson nem vesz részt, képviselő asszonynak azonban kívánja, hogy érezze jól magát, és kéri, hogy amennyiben – a korábbi felvonulásokon látottakhoz hasonlóan – keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban.
A meghívás előzménye, hogy június végén egy kaposvári fórumbeszélgetésen Novák Katalin azt mondta: a kormánynak a jövőben is stabilan kell állnia a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről.

A somogyi megyeszékhely református templomában tartott beszélgetésen az államtitkár úgy fogalmazott: amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött hagyományos szerepéről beszélünk, a nyilvánosan megszólalók óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki.

– Például ha meleg párok örökbefogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika – jelentette ki az államtitkár, aki azzal buzdította bátorságra a jelenlévőket, hogy szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről.

Bősz Anett erre reagálva azt írta a politikusnak: „Megütközéssel olvastam kaposvári nyilatkozatát az Orbán-kormány családpolitikájával kapcsolatban. Elfogadhatatlannak tartom, hogy ön a magyar kormány államtitkáraként megbélyegzi és kirekeszti a család fogalmából az azonos nemű párokat. Azzal, hogy a Fidesz–KDNP törvényi és adminisztratív eszközökkel akadályozza a meleg párokat az örökbefogadásban, nem a többséget védi, hanem a kisebbség jogait sérti súlyosan” – vélekedett Bősz Anett.

Kaposvári kijelentései miatt Novák Katalin számos fenyegető, személyeskedő és alpári stílusban megfogalmazott üzenetet is kapott a közösségi oldalán, ám azokra a politikus nem kívánt reagálni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések